CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ UYARI!

Yayınlama: 16.11.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında düzenlenen “Gıda ve Enerji Güvenliği” konulu oturumda yaptığı açıklamada, “Dünya gübre piyasası da süratle istikrara kavuşturulmalı. Aksi takdirde, önümüzdeki yıl daha büyük bir gıda krizi yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya’nın Bali Adası’ndaki G20 Liderler Zirvesi kapsamında düzenlenen “Gıda ve Enerji Güvenliği” oturumunda açıklamalarda bulundu.

“DÜNYA GÜBRE PİYASASI DA SÜRATLE İSTİKRARA KAVUŞTURULMALI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya, buğday, ayçiçeği yağı ve mısırda olduğu gibi pirinçte de kriz yaşanması ihtimaliyle karşı karşıyadır. Dünya gübre piyasası da süratle istikrara kavuşturulmalı. Aksi takdirde, önümüzdeki yıl daha büyük bir gıda krizi yaşayacağız.” dedi.

Erdoğan, “İhraç edilen tahılın Afrika başta olmak üzere acil ihtiyaç duyan az gelişmiş bölgelere ulaştırılması için de harekete geçmeliyiz. Gıda krizinin idaresinde olduğu gibi, bir enerji merkezi olarak Avrupa başta olmak üzere yakın bölgemizin güvenliğine net katkı sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.