Emin Yükseloğlu Kız AİHL’de ”Sınav Kaygısı ile Başa Çıkma Yöntemleri” semineri yapıldı.

Yayınlama: 13.03.2024
A+
A-

Beylikdüzü Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine Psikolog Dilara ŞEYDA ve Sena ŞAHİN Tarafından “Sınav Kaygısı ile Başa Çıkma Yöntemleri” sunumunun ilki yapıldı.

Her sınıf seviyesinde planlanan Sınav kaygısı konusuna ‘Zaman Yönetimi’ perspektifinden bakılan çalışmada, öğrencilere, günlük akışta ve sınavlarda zamanı verimli ve dikkatli kullanmanın kaygıyı azalttığı ve öz güveni yükselttiği bilinci verildi

Seminerde; öğrencilere ders çalışmayı destekleyecek, zamanı iyi kullanmalarını sağlayacak tekniklerle birlikte, erteleme davranışının önüne nasıl geçileceğine dair bilgi aktarımı yapıldı.

Zamanı yönetmek, süreci kontrol altına almaktır düşüncesinden hareketle; öğrencilerimize daha verimli bir sınava hazırlık süreci geçirmeleri için kaygıyı yönetmelerini sağlayacak nefes ve gevşeme egzersizleri yaptırıldı.

Sunum sonunda Okul Müdürü Ali Volkan NİZAMOĞLU, değerli vakitlerini ayırarak bu etkinliği gerçekleştiren Psikolog Dilara ŞEYDA ve Psikolog Sena ŞAHİN’ e teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.