Milli Eğitim Bakanlığı’ndan DYK’lar İçin Kapsamlı Değişiklik

Yayınlama: 13.03.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nda (DYK) kapsamlı değişiklikler yaptı. Bu değişikliklerle ilgili resmi yazı okullara gönderildi. İşte detaylar…

Yapılan değişikliklere göre:

Eğitim öğretim dönemi ve yaz döneminde açılacak kurslar, Bakanlıkça yayımlanan e-Kılavuzda belirlenen sınıf düzeyleri ve derslerde açılabilir.

Resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler için Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Bakanlıkça belirlenen alanlarda ve sınıf düzeylerinde yaz okulu açılabilir.

Resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler için Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda bilim ve sanat merkezlerinde Bakanlıkça belirlenen bilim ve sanat alanlarında yaz okulu açılabilir.

Resmi ve özel örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında istekli öğrenciler için beceri geliştirme programları açılabilir. Beceri geliştirme programlarının kurs alanları, süreleri, öğrenci sayısı, eğitim personeli, eğitim ortamı ve diğer hususları Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Bakanlıkça yayımlanan e-Kılavuzda belirtilir.


Kurs merkezlerine, eğitim bölgesi, ortaöğretim kayıt alanı, komşu kayıt alanı ve diğer kayıt alanı içerisinde bulunan aynı tür okullardan öğrenci kabul edilmesi esastır. Yaz dönemi kursları ile yaz okullarına, öğrenciler bulundukları yerleşim biriminde katılım sağlayabilir.

Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri ve uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe dersinden en az 10 öğrenci ile kurs açılabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.