Şube Müdürlerine Uzman Öğretmenlik Mi Geliyor?

Yayınlama: 20.02.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bülent ÇİFTCİ’nin Kayseri’de öğretmenlerle yaptığı toplantıda şube müdürü ve ilçe müdürleri maaşları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Uzun zamandır özlük haklarını ve düşük maaşlarını gündeme getirmeye çalışan şube müdürlerine Milli Eğitim Bakanlığından müjde geldi.

Kayseri’de öğretmenlerle birlikte yapılan toplantıda konuşan MEB Personel Genel Müdürü Bülent ÇİFTCİ, şube müdürü ve okul müdürü maaşlarına değindi.

Çiftci, bir okul müdürünün, Meslek kanunu ile müdürlerin mali haklarına düzenleme getirilecek mi? sorusuna şu cevabı verdiği bildirildi:

“Şube müdürleri, il ve ilçe müdürlerine ek ders verelim diye düşündük. Çünkü onların maaşı çok düşük kaldı. Ama Maliye Bakanlığı buna sıcak bakmadı ve reddetti. Bakanlığın red gerekçesi ise, eşit işe eşit ücret mantığı oldu. Maliye bu talebimizi, başka bakanlıklarda ki yöneticilere de yapmak gerekir diye kabul etmedi”

ŞUBE MÜDÜRLERİNE UZMAN ÖĞRETMENLİK HAKKI GELİYOR
Sayın Genel Müdür Bülent Çifci açıklamasının devamında; Biz de düşündük Öğretmenlik Meslek Kanunu ile bir iyilestirme yapalım dedik, uzman ve başöğretmenlik unvanlarını kullanma hakkı veriyoruz. dedi.

MEB Personel Genel Müdürü Bülent ÇİFTCİ, konuşmasının devamında şunları aktardı:

YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ TAMAMLANDI
Yönetici Atama Yönetmeliği tamamlandı.

EK-1 VE EK-2 SADELEŞTİRİLDİ
Ek 1 ve Ek 2 için sadeleştirme yaptık, her okulun şartı bir değil. Her okulda çalışanın eşit olacağı şartlar getirdik.

4+4 ROTASYONA DEVAM
Yöneticilik süresi uzamayacak mevcut hali ile 4+4 kalacak.

Web Banner

OKUL YÖNETİCİLERİNE İL DIŞI ATAMA HAKKI
İl dışına giden okul idarecileri mağdur oluyor, onlar için yeniden atama ve ilk defa atamadan sonra bir atama daha yapacağız. Gittikleri yerde 3. bir atama ile idarecilikleri devam edecek.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU
Öğretmenlik Meslek Kanunu ile eğitimde şiddetin de önüne geçmeye çalıştık. Eğitimciye şiddetle ilgili ceza hafifletilmeyecek, ertelenmeyecek ve hapis cezası olarak uygulanacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.