Fahrettin Koca: İlaç temininde sorun çözülüyor

Yayınlama: 18.12.2022
A+
A-

İlaç temini ile ilgili son günlerde yaşanan gelişmelere dair Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından önemli bir açıklama yaptı. Bakan Koca sıraladığı 3 çözümle “Muhtemelen aradığınız ilacı ilk girdiğiniz eczanede bulabileceksiniz.” derken yaşanan önemli gelişmeyi “İlaçta sorun çözülüyor.” ifade etti. İşte son dakika haberinin tüm ayrıntıları…

İŞTE 3 ADIMDA ÇÖZÜM
Bakan Koca açıklamasında ilaç teminindeki zorluğa karşı üç adımda çözümü şu şekilde sıraladı:

Üreticiler için yeni kur düzenlemesi
Az bulunan ilaçların ihracatının bir süreliğine durdurulması
İlaç hammadde alımının güvenilir şartlara kavuşması
Bakan Koca paylaşımının devamında “Muhtemelen aradığınız ilacı ilk girdiğiniz eczanede bulabileceksiniz.” dedi.

“İLAÇTA SORUN ÇÖZÜLÜYOR”
Bakan Koca konuyla ilgili bir sonraki paylaşımında ise “İlaç temininde yaşanan zorluğu birlikte giderene dek, piyasada halen az bulunan ilaçların ihracatına bir süreliğine ara verdik. Kararımıza saygıları için, ilaç üreticilerimize teşekkür ederim. İlaçta sorun çözülüyor. Hastalarımızın içi rahat olsun.” ifadelerini kullandı.

“ANLAŞMAYA VARDIK”
Öte yandan Bakan Koca “Temininde zorluk yaşanan ilaçların üretimini artırmak üzere, ilaç üreticileriyle anlaşmaya vardık. Hastalarımızın içi rahat olsun.” açıklamasını da yaptı.

Ayrıca Bakan Koca “Bazı ilaçların temininde zorluk, yurt dışı kaynaklı hammadde sorunundan kaynaklanıyor. İlaç şirketlerimiz, hammadde alımı için harekete geçmeye hazır.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.