Geleceğin Yazarları Büyükşehirde

Yayınlama: 05.06.2024
A+
A-

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Geleceğin Yazarları” projesi kapsamında Büyükşehir İlkokulunda 5 adet kitap hazırlandı. Proje çocukların söz varlıklarını zenginleştirmek, yazma ve yazarlık kavramı hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak, kitap okuma alışkanlıklarının gelişimine destek olmak, metin, kurgu ve gerçeklik kavramlarını etkin kullanmasını sağlamak, Türk dilinin gücü ve zenginliği konusunda bilinçlendirmek, Türkçeyi kurallarına uygun ve etkili biçimde kullanmalarına katkıda bulunmak, edebi metinler aracılığı ile sanatsal gelişimlerini desteklemek, kendilerini yazılı olarak ifade etmelerini sağlayarak psikolojik ve sosyal becerilerini geliştirmek, öğrencilerimizin edebi türlerde eserler üretmesini amaçlanmıştır.

Bu kapsamda Büyükşehir İlkokulu bünyesinde -(Gökyüzüne Bi Renk De Biz Olduk, Bizim Dünyamız, Küçükler Ama Hayalleri Büyük- adında 3 adet basılı kitap,- Düşler Bahçesi, Minik Yazarlardan Büyük Eserler- adında 2 adet e-kitap hazırlandı. Projeden sorumlu müdür yardımcısı İlker Yılmaz “Kendi yazmış olduğum 2022 yılında çıkan Kalbi Olsaydı Anlardı isimli kitabımla bu proje arasında çok benzerlik görüyorum, insanın hayalleri olmalı ve onu gerçekleştirmek için var gücüyle uğraşmalı. Çocuklar hayatlarının ilk yıllarında yazarlık deneyimini yaşayıp, gelecek yıllarda gerek mesleki gerek sanatsal alanlarda kendilerine yol gösterecek bir hayale imza attılar. Proje kapsamında 4 sınıftan toplamda 150 öğrenci ile beraber çalıştık. Öğretmenlerimiz süreçte büyük bir özveri göstererek çocuklarımıza rehberlik etti. Sonucunda herkesin beğeni ile okuyabileceği çocuk edebiyatı ürünleri ortaya çıkardık.” Dedi.

Okul Müdürü Cevat AĞIRBAŞ ise okuma yaşamın belirli bir döneminde başlayıp biten bir etkinlik değil, yaşam boyu sürdürülmesi gereken bir eylemdir. Bu nedenle okuma kültürü oluşturmada ilkokul dönemindeki çocukların temel okuma becerisinin okuma sevgisi ve alışkanlığına dönüştürülmesi oldukça önemlidir. İlkokul döneminde çocuk edebiyatından yararlanılarak hazırlanacak okul içi ve okul dışı ortamı gerçekleştirilecek etkin ve uygulamalar, çocukların tüm yaşamları boyunca okuma kültürü edinmiş ve bunu içselleştirmiş bireyler olmalarında ve böyle bir toplum inşa etmelerinde önemli bir sorumluluk üstlenir.

Kitaplar, öğrencilerimizin yazdığı, içinde farklı hikâyeler ve şiirler barındıran bir eserlerdir. Her bir sayfa, onların renkli hayal dünyalarının bir parçasını, kendi gökkuşağının bir rengini yansıtmaktadır.

Kitapların hazırlanışında katkı sağlayan başta Müdür Yardımcısı İlker YILMAZ olmak üzere emeği geçen tüm öğretmen, öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.’’ Dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.