Okullarda sıfır atık yarışması başlıyor!

Yayınlama: 10.02.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin sıfır atık, geri dönüşüm gibi kavramlara karşı yatkınlığını arttırmak adına yeni bir yarışma başlatıyor. 

Bakanlık’tan yeni yarışma!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi ve özel okul öğrencilerini kapsayan yeni bir yarışma başlatılıyor. Sıfır atık temalı yarışma çerçevesinde öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak ve yenilikçi çözümleri geliştirmek hedefleniyor.

Yarışma öğrencilerin bireysel katılımlarının yanı sıra okul katılımları ile “Atıktan Sanata İleri Dönüşüm”, “Sıfır Atık Projeleri” ve “İyi Uygulama Yapan Okul” olmak üzere üç farklı kategoride gerçekleştirilecek.

Yarışmada birinci olan okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bisiklet ve çevre dostu öğrenci seti, ikinci olanlara tablet, üçüncü olanlara akıllı saat hediyeleri takdim edilecek.

Lise öğrencileri arasından birinci olanlara ise dizüstü bilgisayar, ikinci olanlara elektrikli bisiklet ve üçüncü olanlara tablet hediye edilecek.

Okulların yarışacağı “İyi Uygulama Yapan Okul” kategorisinde ise birincilik ödülü olarak “çevre beratı” verilecek.

26 Şubat 2024 tarihine kadar yarışmaya katılım devam edecek. Yarışma sonuçları ile beraber ödüller 30 Şubat 2024 tarihinde kazananlar ile buluşacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.