Talip Geylan: Deprem Bölgesinde Afet Tazminatı Ödensin

Yayınlama: 06.04.2023
A+
A-

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan, deprem bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarına “Afet Tazminatı” ödenmesi noktasında çağrı yaptı.

“Kamu çalışanları iki aydan beri bölgede devletimizin afetzedelere uzanan şefkat eli olarak görev yapmaktadır” diyen Geylan, “TBMM’de çalışmalarına son vermeden önce deprem bölgesinde afet tazminatı ödenmesine yönelik bir düzenleme yapılmalıdır” dedi. 

Genel Başkan Vekilimiz Talip Geylan açıklamasında şu satırlara yer verdi;

Asrın felaketinin üzerinden 2 ay geçti. Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları bütün hızıyla sürerken Devletimiz kalıcı konutların inşasına da başlamış bulunuyor.

Doktorlarımız, hemşirelerimiz, öğretmenlerimiz, mühendislerimiz kısacası tüm kamu çalışanlarımız afetin yaralarının sarılması, hayatın olağan akışına dönmesi için cansiperane bir mücadele yürütüyor. Bölgedeki kamu çalışanları, bir taraftan görevlerini ifa ederken diğer yandan da birer depremzede olarak başta barınma sorunları olmak üzere türü zorluklarla karşı karşıya kalıyor ve zor şartlarda hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor.

Kamu çalışanları iki aydan beri bölgede devletimizin afetzedelere uzanan şefkat eli olarak görev yapmaktadır.

Türkiye Kamu-Sen olarak diyoruz ki;

Hem deprem bölgesinde özveriyle görev yapan kamu çalışanlarının sorunlarını gidermek hem de bölgeye gelecek olan memurlarımızı teşvik etmek amacıyla kamu çalışanlarına “AFET TAZMİNATI” ödenmeli ve özellikle de barınma ihtiyaçları öncelikli olarak karşılanmalıdır.

TBMM’nin seçim nedeniyle çalışmalarına son vermesinden önce deprem bölgesinde afet tazminatı ödenmesine yönelik bir düzenleme yapılması, yaraların sarılması noktasında kamu görevlilerimizin çalışma azmini bir kat daha artıracak, aynı zamanda da her türlü zorluğa rağmen görevlerini ifa eden meslektaşlarımızı takdir etmek anlamına gelecektir.

Web Banner
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.