ÖĞRETMENE ŞİDDETTE BAŞSAVCILIK’TAN SES GELDİ, MEB’TEN SES GELMEDİ!

Yayınlama: 22.12.2023
A+
A-

Sayın Yusuf Tekin’e özellikle şiddet olayları karşısında öğretmenlerinin yanında olması için çağrıda bulunuyoruz.

Öğretmenlere yönelik şiddet olayları karşısında Sayın Bakan Yusuf Tekin’in sessizliği ve öğretmenlerin kimsesizliği daha ne kadar sürecek?

Hakeme yönelik şiddet olunca maçlar süresiz erteleniyor, Adalet Bakanlığınca sporda şiddeti önlemek amacıyla cezaların caydırıcılığı için yeni düzenlemelerin yapılacağı açıklanıyor, sağlıkta şiddet vakası yaşandığında Sağlık Bakanı şiddeti kınayan açıklamalar yapıyor…

Ancak şiddete maruz kalan öğretmen olunca Milli Eğitim Bakanlığı da dahil olmak üzere herkeste bir suspusluk hakim oluyor.

Ne yazık ki, Milli Eğitim Bakanlığı, şiddet de dahil olmak üzere öğretmenlerin sorunlarına kulak tıkayıp sessiz kalarak, öğretmenlerin toplum nezdinde yalnızlaşmasına sebep oluyor.

İstanbul Başakşehir’de hamile öğretmene öğrenci velisi tarafından yapılan saldırı hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı bile Basın Açıklaması yaparken MEB, hamile öğretmenimize yapılan şiddeti hiç gündemine almayarak yine ÖĞRETMENE ŞİDDETE duyarsız kaldı.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, sosyal medya hesabında ne hamile öğretmene geçmiş olsun dileğinde bulundu, ne de şiddeti kınayan bir açıklama yaptı.

MEB cephesinde durum böyleyken, hamile öğretmene yönelik şiddetle ilgili basında ve sosyal medyada oluşan tepki üzerine; Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Açıklaması yaptı.

Başsavcılık; Yazılı ve Görsel Basın Organlarında, “Başakşehir’de bir okulda hamile öğretmene saldırı” içerikli haberler nedeniyle basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Web Banner

13.12.2023 tarihinde Başakşehir İlçesi Şahintepe Mahallesi’nde bulunan Hacı Ali Osman Gül İlköğretim Okulunda öğrenci velisi şüpheli M.Ö’nün tüm uyarılara ve güvenlik görevlisi R.Ç’nin engelleme çabalarına rağmen Başakşehir Şahintepe Mahallesi’nde bulunan Hacı Ali Osman Gül İlköğretim Okulu’na girdiği, şüphelinin, öğrencilerin derste olduğu sırada sınıf öğretmeni müşteki E.Ç’ye tekme atarak darp etmeye çalıştığı, şüphelinin öğretmene ayrıca hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği, şüphelinin, kendisine müdahale eden güvenlik görevlisi R.Ç’yi vücudunda kemik kırığı oluşacak şekilde kasten yaralaması olayının öğrenilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturmaya başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında şüpheli hakkında, ‘kemik kırığı oluşacak şekilde kamu görevlisine karşı kasten yaralama suçundan tutuklanması talebiyle sevk edilmiş olup, şüphelinin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmasına karar verilmiştir.  “Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gereken tüm işlemler titizlikle yerine getirilmektedir”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 20.12.2023

Şeklinde Basın Açıklaması yapma ihtiyacı duyarken, Milli Eğitim Bakanlığı hamile bir öğretmene yönelik bu üzücü şiddet olayı ile ilgili herhangi bir açıklama yapma ihtiyacı duymadı, bu elim olayı kınamadı ve sessiz kaldı.

İşte bu sessizlik ne yazık ki, şiddet olaylarının devamına neden oluyor.

Çünkü bu yazımı kaleme alırken basına ve sosyal medyaya öğretmene yönelik bir şiddet haberi daha düştü…

Bu kez Afyonkarahisar’da Şehit Yunus Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 15 yaşındaki öğrencinin derste din kültürü öğretmeni ile yoklama nedeniyle tartıştığı ve tartışmanın ardından öğrencinin öğretmeni sırtından bıçaklayarak ağır yaraladığını öğrendim…

Artık yeter, öğretmene yönelik şiddet son bulsun!

Daha ne kadar öğretmen şiddet görecek, okullar daha ne kadar şiddet haberleriyle gündeme gelecek?

Milli Eğitim Bakanı Sayın Bakan Yusuf Tekin daha ne kadar öğretmene yönelik şiddet olaylarına sessiz kalacak, daha ne kadar öğretmenler bakanlarını yanlarında göremeyecek?  

MEB’in bu tutumunun,  kendini bilmezleri cesaretlendirdiği apaçık ortada değil mi?

Öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında ve öğretmenlerin itibarını zedeleyen uygulamalar karşısında MEB’in umursamaz tavırları, öğretmenlik mesleğinin ve öğretmenlerin sahipsiz bırakıldığını gözler önüne sermektedir.

MEB’in şiddet olaylarına gerekli ve yeterli tepkiyi vermemesi öğretmenleri yalnızlaştırmakta, otoritesini bitirmektedir.

Bunun yansımaları olarak da eğitim ve öğretimde istenen hedefler yakalanamamaktadır.

MEB’in öğretmene yönelik şiddet olaylarının engellenmesi için harekete geçmesini bekliyoruz.

Öğretmene yönelik şiddet olaylarına karşı bir an önce ağırlaştırılmış caydırıcı hükümler içeren kanuni düzenlemeler yapılmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığından, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu; öğretmenlik mesleğini tüm yönleriyle ele alan, sorunlara çözüm üreten, ihtiyacı karşılayacak iyileştirilmiş ve geliştirilmiş ekonomik ve sosyal haklarla yeniden düzenlemesini ve öğretmene yönelik şiddeti önleyici tedbirleri almasını bekliyoruz.   

Kadriye Demirel

Hürriyetçi Eğitim Sen Sosyal Medya ve Basın Kurulu Başkanı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.