Öğretmenlerin eğitim ödeneği ne zaman yatacak?

Yayınlama: 04.09.2023
A+
A-

Okulların açılmasına bir hafta kala öğretmenler eğitim ödeneği ücretlerini merak etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İlkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan öğretmenlere her dönem başında eğitim hazırlık ödeneği olarak da bilinen kırtasiye yardımı yapılıyor. Eğitim ödeneği İlköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve uzman yardımcılarına ödenmektedir. 2023-2024 Peki Öğretmen hazırlık ödeneği ne zaman yatacak? İşte, eğitim ödeneğine ilişkin bilgiler…
ÖĞRETMEN KIRTASİYE PARASI NE ZAMAN YATACAK?
Öğretmen kırtasiye ödeneği geçtiğimiz yıl 12 Eylül tarihinden itibaren hesaplara aktarılmıştı. Bu yılın ödeme takvimi henüz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmadı. Bu dönem okullar 11 Eylül’de eğitim öğretim yılına başlayacak. Öğretmenlerin eğitim hazırlık ödeneğinin bu tarihten sonra hesaplara aktarılması bekleniyor.

ÖĞRETMEN EĞİTİM ÖDENEĞİ ZAMLANDI MI?
Öğretmenlere ödenecek hazırlık ödeneği geçen yıl 1325 TL olarak hesaplara yatırıldı. 7. toplu sözleşme görüşmelerinde imzalanan maddeye göre eğitim hazırlık ödeneği gösterge rakamına bağlanarak yüzde %64 oranında artış yapılacak. Yapılan açıklamada “ Hazırlık ödeneğinin 4500 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı tutarında ödenmesini sağladık.” ifadeleri kullanıldı. Son zamla beraber Öğretmen hazırlık ödeneğinin 2.200 lira seviyesinde olması bekleniyor.

EĞİTİM ÖDENEĞİ KİMLER ALABİLİR?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenir. Hazırlık ödeneğinden faydalananlar haricinde yer alan hizmetli, memur gibi devlet çalışanları yararlanamıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.