İçişleri Bakanlığı’ndan yeni iş kapısı!

Yayınlama: 31.03.2023
A+
A-

Birçok kurum ve kuruluş tarafından yapılan personel alımları dikkat çekerken İçişleri Bakanlığı ve huzurevlerinde KPSS şartsız personel alımı yapılacağı açıklandı. Toplam 3.500 işçi alımı yapılacağı belirtilirken alımların 30 ilde yapılacağı duyuruldu. Personel başvuru süreçleri hakkında araştırmalar devam ederken detayları sizlerle paylaşıyoruz. İşte İçişleri Bakanlığı personel alım detayları…

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İLANINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yayınlanan ilan kapsamında alım sürecinin İŞKUR üzerinden yapılacağı belirtildi. Kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde olan İŞKUR vatandaşlara yeni iş imkanı sağlıyor. Afet, salgın hastalık, acil durum gibi diğer mücbir sebeplerden dolayı kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla açılan yeni ilanlar oldukça dikkat çekiyor. Başvuruda bulunacak adayların sağlaması gereken şartlar şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kuruma kayıtlı olmak
  • 18 yaşını tamamlamış olmak
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4’üncü maddesinin 1. fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmemiş olması ve isteğe bağlı sigortalılık hariç, aynı kanunun 4’üncü maddesinin 1. fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmaması ya da belirtilen kapsamda sigortalı sayılmaması
  • Emekli ya da malullük aylığı almamak
  • Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç)

alim-personel.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL BAŞVURU DETAYLARI

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılacak personel alımlarının nasıl işlediği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Bakanlık bünyesinde Valilik ve kaymakamlıklar, ile ve Sosyal Hizmetler İl müdürlükleri ve Huzurevleri için personel alımı yapılacağı aktarıldı. İşe alım süreçleri kapsamında adayların TYP kapsamında kamuda geçici olarak istihdam edileceği belirtildi.

personel-3.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ilanlara başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvuru işlemlerini İŞKUR üzerinden tamamlayacak. İŞKUR sistemine giriş yaptıktan sonra ilanlar bölümünden detayları öğrenebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.