Doğalgaz faturalarında yeni formül!

Yayınlama: 06.04.2023
A+
A-

Doğalgaz faturalarında dev indirim yolda! 10.000 kişinin emek emek uğraştığı Karadeniz gazı için gözler 20 Nisan 2023 Perşembe gününe çevrildi. 710 milyar metreküp gaz için 1 trilyon dolardan fazla değer biçilirken 20 Nisan 2023 tarihinden itibaren karaya çıkarılması planlandığı duyuruldu. Doğalgaz gazının karaya çıkarılması ile birlikte faturalarda da ciddi bir düşüş yaşanacak. İşte Başkan Erdoğan’ın o müjdesi…

DOĞALGAZ FATURALARINDA DEV İNDİRİM

Deniz’in tam 2200 metre altında çıkarılan gaz BOTAŞ tarafından şebekeye aktarılacak. Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi’nde bulunan borularla Karadeniz’in 170 kilometre açığında aktarılan doğalgazın Filyos’ta işlenmesinin ardından 36 kilometrelik BOTAŞ hattına aktarılacağı duyuruldu. TPAO ve BOTAŞ boru hatları arasına Kurulan Gaz basıncı düzenleme ve ölçüm istasyonu (RMS) tamamlanırken bu tesis ile birlikte doğalgaz işlemi ve depolama istasyonlarında orta basınçta gelen gazın ihtiyaç duyulan basınca düşürme ısıtma ve faturalama ölçümü yapılacağı aktarıldı.

dogalgaz-indirim.jpg


Çıkarılan gazın işlemden geçmesi ile birlikte gaz kontrolü sağlanarak dağıtım yapılacağı belirtildi. İstasyonda istenen basıncın ayarlanması ile birlikte işlenen gaz şebekeye aktarılacak. Yerli doğalgazın şebekeye verilmesi ile birlikte Türkiye’de Kendi doğal gazını kullanmaya başlamış olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen müjde kapsamında 20 Nisan’dan itibaren faturalarda indirim uygulanacağı söylendi.

dogalgaz-ocak.jpg

VATANDAŞA ÜCRETSİZ DOĞALGAZ

Yapılan açıklamalar ile birlikte gündemde yer alan bir diğer formül ise yıl sonuna kadar Yani 8 ay boyunca mutfak ve banyo kullanımında ihtiyaç duyulan doğalgazın 25 metreküpünün vatandaşa ücretsiz verilmesi olarak açıklandı. Bu kapsamda ödenecek faturalardan 152 TL düşmüş olacak. Bu formülün yanı sıra vatandaşlara 1216 TL destek sağlanacak. Gündemde yer alan diğer formül ise Nisan ayı doğalgaz faturalarının ne kadar gelirse gelsin ücretsiz olacağı şeklinde oldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.