Uzman isim şok tahminlerini paylaştı

Yayınlama: 13.02.2023
A+
A-

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarının kulak vermesi gereken uyarıları dile getirdi. Gram altın ve gram gümüş için yeni tahminlerini, yatırımcılarla paylaştı.

ALTIN YATIRIMCILARI DİKKAT!

Uzman İslam Memiş, açıklamalarıyla altın yatırımcılarını uyarırken, yatırım tavsiyesi olmadığını ancak net bir tarih vererek o güne dikkat çekti.

Memiş, Dolar’ın stabil bir şekilde işlem gördüğünü belirterek daha fazla düşüşe izin verilmeyeceğine dair bir izlenim olduğunu söyledi. Serbest piyasalarda 19 lira işlem gören Dolar’ın, Haziran ayından sonra 24-25 seviyelerinde olabileceğini beklediklerini açıkladı.Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş,15 Şubat tarihini işaret ederek, “Yatırım araçları tam sınır noktada, göbek noktada benim tabirimle. Piyasaların bir hikayeye ihtiyacı var, en yakın bahane de Fed. Önümüzdeki hafta Fed fiyatlaması biraz daha konuşulur” ifadelerine yer verdi.

Dolar yatırımcılarının dikkatini çekecek açıklamayı da uzman isim bizzat yaptı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, Dolar’ın stabil bir şekilde işlem gördüğünü belirterek daha fazla düşüşe izin verilmeyeceğine dair bir izlenim olduğunu söyledi. Serbest piyasalarda 19 lira işlem gören Dolar’ın, Haziran ayından sonra 24-25 seviyelerinde olabileceğini beklediklerini açıkladı. Doların Haziran ayında 6 Lira civarında yükselmesi, dolar yatırımcılarının dikkatini çekti. Yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan Memiş, piyasanın dikkatle izlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

UZMAN İSİM İSLAM MEMİŞ’İN DİĞER YORUMLARI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın, Ons altın, ve Dolar ile ilgili diğer yorumlarını, yatırımcılarıyla paylaştı. İşte dikkat edilmesi gereken uyarılar…

-Gram altın TL fiyatı 1163 ekranlarda ama serbest piyasalarda 1178-81 lira aralığında. Son iki haftadır uyarılarımız var. Ons altında 1940 dolar seviyesi görüldü ama 1850-1950 bant aralıklarını takip ediyoruz.

-Şubat 15’ine kadar satışlar olabilir, dikkat edelim. Düzeltmeye teknik olarak ihtiyaç var. 1907 dolar var, 1880 dolar var, 1860 dolar seviyesi var. Ben buraları beklemeyi devam ediyorum.

-Bant aralığı gram altın kaç liraya tekabül ediyorsa, oralardan alıp uzun vadeli yatırımcı olup alıp unutan yatırımcısının mahçup olmayacağını düşünüyorum. Yıl içinde 1350, 1450 ve üzerindeki rakamların bekliyorum. Pozitif beklentimiz devam ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.