Formu dolduran o ödemeyi hemen alacak! 

Yayınlama: 14.02.2023
A+
A-

Devlet destek sayıları artarak devam etmekteyken yeni bir sorun da meydana geliyor. Vatandaşlar sürekli internet haber sitelerinde devlet desteklerini takip ediyor ve her ödeme için farklı başvurularda bulunmaya devam ediyor. Fakat o kadar çok devlet desteği ve başvuru ekranı mevcut ki vatandaşlar hangi desteğe ne zaman başvuruda bulunduğunu hatırlayamaz hale geldi.

Prosedür işlemlerinin uzun olması ve başvurmayı düşünen kişileri yorması verilen devlet desteklerinin özelliklerini de gölgede bırakıyor. Benzer nitelikte olan devlet desteklerinin farklı başvuru ekranları ve süreçleri olması vatandaşların ödemeleri geç teslim almasına sebep oluyor. Bu durumu kısa bir süre önce göz önüne alan devlet yeni bir çalışma yapma kararı alınması gerektiğini düşünüyor. Bu doğrultuda aynı mahiyete sahip ödemeler tek bir başvuru ekranında buluşacak ve iki ödeme tek seferde yapılmaya çalışılacak.

YAŞ SINIRI OLMAYACAK!

Her ödeme için bu sistemi geliştiren devlet ilk etapta muhtaçlık aylığı ve yaşlı aylıklarını birleştirerek hayatımıza sokacak. Bilindiği gibi yaşlılık aylığı yaşı 65 ya da üstünde ve emekli aylığı almamakta olan kişilere verilmektedir. Ayrıca SGK temelli hiçbir ödemenin de mevcut olmaması gerekmektedir. Bu ödemenin aynısı engelli vatandaşlara da sağlanmaktadır ve engelli vatandaşlarda yaş problemi de olmamaktadır. Yalnızca engel durumunun belirtilmesi yeterlidir. Bu iki aylıktan bir tanesini almayan vatandaş ise devlet tarafından muhtaçlık aylığına gönderiliyor. 2 farklı ödemenin mahiyeti bu kadar yakınken bunların başvuruları da ayrı ayrı yapılmayacak ve tek bir başvuru ekranı sayesinde devlet desteklerine başvurular daha kolay bir şekilde sağlanacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.