E-devlet’ten başvurana 4000 TL devlet yardımı ödenecek

Yayınlama: 25.03.2023
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemelerine bir yenisi eklendi. İhtiyaç sahibi ailelere yapılan ödemelerin yanı sıra bakanlık kadınlara özel bir bütçe ayırdı. Nakit ihtiyaçları desteklemek amacıyla yapılan yardımlar kapsamında şartları sağlayanlar 4.125 TL ödeme alacak. Ekonomik alanda yaşanan krizler ile birlikte devlet de vatandaşların yardımına koşuyor. Bakanlık tarafından sağlanan ödemeler kapsamında kadınların da aile bütçesine katkı sağlaması amaçlanıyor. Finansal çözümlerle birlikte 2023 yılında yapılan sosyal yardımlarda kadınlar ve unutulmadı. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlara özel yaptığı sosyal yardım ödemeleri için zamlı tutarları da açıkladı. İşte kadınlara özel yapılan destek ödemeleri hakkında merak edilenler…

KADINLARA NE KADAR YARDIMI YAPILIYOR?

2023 yılı ile birlikte ekonomik alanda yaşanan sorunlar aile bütçesini de ciddi anlamda zorluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri için araştırmalar devam ederken kadınlara özel destek ödemesi yapıldığı belirtildi. Bakanlık tarafından kadınlara özel yapılan ödemelerde de iyileştirme yapıldı. Bu kapsamda projede yer alan kadınlar maaş yüzdesine göre ödemelerden yararlanabiliyor. Yetim ve dul aylığı ile birlikte ölüm aylığından da yararlanan kadınlar en düşük emekli maaşı üzerinden ödeme almaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son olarak ödemelerin 4.125 TL’ye yükseltildiğini belirtti.

BAKANLIKTAN KADINLARA DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemeleri için başvuru yapan kadınların ödemelerden yararlanabildiğini açıkladı. Kadınların sorunsuz bir şekilde her ay ödeme alacağı belirtilirken maaş desteği de sağlanmaktadır. Kadın Sosyal Yardım ödemeleri için başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır.

Kadınlar için sağlanan finansal destekler içerisinde ölüm aylığı dul ve yetim aylığı da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra emekli eş, anne, baba ödemeleri de bakanlık tarafından kadınlara sağlanan destek ödemeleri içerisinde yer alıyor. Finansal özgürlüğü bulunmayan kadınlar ise bakanlık tarafından sağlanan destek ödemeleri ile hem aile bütçesine katkı sağlarken hem de kendisini daha özgür hissetmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.