İstanbul,
15°C
parçalı bulutlu
Öğretmenleri ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Adalet Bakanlığı personeli için yapılan sınavlarda görev almak isteyen katılımcılara yönelik 4 kayıttan oluşan yeni sınav işlemleri erişime açıldı .
Söz konusu işlemlerin, daha önce iptal edilen ya da iade edilen sınav görevlerinden oluştuğu belirtildi. Öğretmenler, gözetmenlik ve diğer sınav işlemleri için ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) üzerinden başvuruda bulunabilecektir.
Sınav görevini almak isteyen kişinin işlemlerini, ÖSYM’nin resmi sistemi olan GİS’e giriş yaparak ilgili sınavlar için görev talebinde bulunmaları gerekiyor. Görevler, ödeme ve ihtiyaçlara göre ÖSYM tarafından belirlenecek.