Öğretmenlere ek tazminat isteniyor!

Yayınlama: 10.02.2024
A+
A-

Deprem bölgesinde görev yapmakta olan öğretmenlerin zor eğitim şartlarından dolayı ek tazminat alması talep ediliyor. Eğitim Bir-Sen konu hakkında çalışmalarını devam ettirirken deprem bölgesi öğretmenleri için ek tazminat taleplerini bir kez daha gündeme taşıyor.

Öğretmenlere ek tazminat!
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz Adıyaman’da katıldığı programda deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlerin haklarının korunmasını bir kez daha dile getirdi. Bunun için ek tazminat ödemesi talep ettiklerini duyuran Ali Deniz konuşmasında Kadrolu, sözleşmeli ve ücretli karmaşasına da son verilmeli dedi.

Genel Sekreter Ali Deniz konuşmasının detayları;
“Kadrolu, sözleşmeli ve ücretli karmaşasına son verilmeli, atamalar ihtiyacı karşılayacak şekilde kadrolu yapılmalı, istihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik sistemi uygulanmalıdır”

“Hem bölgedeki öğretmenlerin hem de yeni atanacak öğretmenlerin kalıcı konutlara ulaşması öncelikle değerlendirilmeli; eğitim çalışanlarının özellikle öğretmenlerin bölgedeki görevlerinin sürekliliğinin sağlanmasına dönük teşvik edici önlemler alınmalıdır”

“Deprem bölgesindeki illerin 5 ve 6. derecelerden sayılması için düzenleme yapılmalıdır. Deprem bölgesindeki kamu görevlileri başta olmak üzere kadroya geçen personele üç yıllık hizmet süresi şartı aranmadan yer değişikliği hakkı tanınmalı, özellikle söz konusu kamu görevlileri aile bütünlüğüne dayalı yer değişikliği hakkından faydalandırılmalıdır. Deprem bölgesindeki kamu görevlilerinin gelir vergisi oranları yüzde 15’e sabitlenmeli”

Seyyanen zam tüm memurlara verilmeli!
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Demir ise seyyanen zammın tüm memurlara verilmesi hususuna dikkat çekere;

“Temmuz ayında kamu görevlilerine yapılan 8.077 TL seyyanen iyileştirme acilen emekli kamu görevlilerine de yansıtılmalıdır. Emekliler enflasyona ezdirilmemeli, bir an önce gerekli iyileştirme yapılmalı ve nefes aldırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.