Başakşehir’de TÜBİTAK Öğrenci Çalıştayı düzenlendi

Yayınlama: 08.01.2024
A+
A-

Başakşehir Milli Eğitim Müdürlüğünce lise öğrencilerine yönelik Bilim Kurulu’nun danışmanlığında proje yazım desteği sunmak amacıyla düzenlemiş olan TÜBİTAK Lise Öğrencileri Kutup ve İklim Değişikliği Araştırmaları Projeleri Çalıştayı  Başakşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Gençlerimizi ülkemizin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa ve akademik çalışmaları yürütebilecek donanıma sahip fertler yetiştirme hedefiyle düzenlenen çalıştay’da proje sahibi 36 lise öğrencisine eğitimler verildi.

4 üniversiteden 11 akademisyen desteği ile 17 danışman öğretmen rehberliğinde 2 günlük oturumda gerçekleşen çalıştayda, öğrencileri Araştırma projeleri hakkında bilgilendirmek, gençlerinin bilimsel araştırmalara ilk adımlarını atmalarına yardımcı olmak, araştırma projelerini tanımaları ve farklı konularda projeler geliştirmeleri noktasında kendilerine rehberlik etmek amacıyla düzenlenmiştir.

Yürüttüğümüz projelerimizde Ülkemizin küresel rekabette yerini alabilmesi, eğitime ayrılan kaynakların daha verimli ve etkin kullanabilmesi, eğitim sisteminin tüm süreçlerinin kaliteye dayalı hale getirilmesi düşüncesiyle öğretmen ve öğrencilerimizin hızla değişen bilgi, teknoloji, üretim yöntemleri ile iş hayatındaki gelişmelere paralel olarak dinamik bir akademik eğitim sürecinde kendilerini geliştirmelerine imkân sunmayı hedeflemekteyiz. Bu tür bilimsel faaliyetler ilçemizde aralıksız devam edecektir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.