Bakandan Öğretmenlik Meslek Kanunu ve müfredat açıklaması

Yayınlama: 06.01.2024
A+
A-

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sivas’ta düzenlenen “Öğretmenler Odası Buluşmaları” programında öğretmenlerle bir araya gelerek, eğitim alanında yapılan istişareleri vurguladı. Bakan Tekin, bu buluşmaların her ay farklı illerde düzenlenerek istişare kültürünü kurumsallaştırdıklarını ifade etti. Programın bugüne kadar İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya ve Kastamonu gibi illerde gerçekleşen 7’ncisi olduğunu belirtti.

Öğretmenlerle yapılan istişarelerin, görüş ve öneriler doğrultusunda birçok uygulamayı hayata geçirmelerine katkı sağladığını hatırlatan Bakan Tekin, öğretmenlerin sıkça dile getirdiği alan değişikliği taleplerini yerine getirdiklerini ve öğretmenlik mesleğini güçlendirmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ayrıca, 14 Şubat 2022 tarihinde yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu’na yönelik Anayasa Mahkemesi kararını dikkate alarak mesleği taçlandıracak bir hazırlık içinde olduklarını ifade etti.

Bakan Tekin, müfredat değişikliği konusunda da açıklamalarda bulunarak, evrensel, millî, manevi ve referans değerlerle oluşturulan müfredatta yapılacak değişikliklerin önümüzdeki günlerde duyurulacağını söyledi. Ayrıca, Millî Eğitim Akademisi’nin kurulması için çalışmalara başlandığını belirten Bakan Tekin, bu akademinin görev başındaki öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlayacak önemli bir yenilik olacağını ifade etti.

Öğretmenlerin özlük haklarını daha da iyileştirmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Bakan Tekin, toplantıya katılan öğretmenlerin eğitim alanındaki görüş, öneri ve beklentilerini tek tek dinleyerek, bu buluşmaların devam etmesi temennisinde bulundu. Programın sonunda öğretmenler tarafından mini bir konser düzenlendi ve Âşık Veysel’in “Uzun ince bir yoldayım” adlı türküsü seslendirildi. Katılımcılar arasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı, Personel Genel Müdürü, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü, Destek Hizmetleri Genel Müdürü, Din Öğretimi Genel Müdürü, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü, Bilgi İşlem Genel Müdürü, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü ve Sivas Millî Eğitim Müdürü de yer aldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.