Bakan Tekin’den öğretmenleri ilgilendiren açıklama

Yayınlama: 17.12.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mevcut Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin yeni bir düzenleme gerektiğini söyledi. Söz konusu kanuna ilişkin konuşan Bakan Tekin, “Öğretmen arkadaşlarımızın problemleri, itibarı ve çalışma koşulları açısından da yeterli olduğuna inanmıyorum. İyi bir düzenleme ama eksik.” dedi.

Eğitim Bir-Sen (Eğitim Birliği Sendikası) tarafından 7’ncisi düzenlenen ‘eğitim’ temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması ile 6’ncısı düzenlenen Eğitimden Bir Kare Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni’ne katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin değerlendirmelerde bulundu.

‘ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU EKSİK’
Mevcut Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin ise düzenleme gerektiğini dile getiren Bakan Tekin, “Mevcut Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu, öğretmen arkadaşlarımızın problemleri, itibarı ve çalışma koşulları açısından da yeterli olduğuna inanmıyorum. İyi bir düzenleme ama eksik.” dedi.

Anayasa mahkemesinin iptal kararını da göz önünde bulundurarak daha kapsayıcı ve sorunları çözücü bir metnin hazırlanacağını ümit ettiğini söyleyen Bakan Tekin, “Biz kendi adımıza böyle bir hazırlığın içerisindeyiz. Yakın bir zamanda kamuoyu ile de paylaşabiliriz” ifadelerini kullandı.”

‘ÇALIŞMALAR YAKLAŞIK 10 YILLIK’

Bakan Tekin, müfredat değişikliğine de işaret etti. Müfredatın sürekli güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, günümüzde her şeyin sürekli değiştiğini ve buna ayak uydurulması gerektiğini söyledi.

Değişim ders materyallerine eklenmediği durumda MEB’in saygınlığının azalacağına dikkati çeken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bizimki bir revizyon değil ciddi anlamda müfredat değişimi. Ana paradigmadan tutun bize ait bizim değerlerimiz ile inşa edilmiş bizim referanslarımız ışığında oluşturulmuş bir eğitim sürecini yaşadığımız bir süreç. Bunun çalışmalarına dün başlamadık, bu yaklaşık 10 yıllık bir süreç” açıklamalarında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.