Şehir Hastanesi Personel Alımı!

Yayınlama: 11.10.2023
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yapmış olduğu son dakika açıklamaları, sağlık sektöründeki çalışanlar ve iş arayanlar için yeni kapılar aralıyor. Bakan Koca’nın belirttiği üzere, Gaziantep Şehir Hastanesi hasta kabulüne başlamış durumda ve kısa süre içerisinde İzmir Şehir Hastanesi de bu kervana katılacak.

Bakan Koca’nın ifadelerine göre, “Bütün büyükşehirlerimizde şehir hastanesi yapmak üzere bir planlama yapıldı ve kimisinin projesi tamamlanırken kimisinin de yapımı devam ediyor. İnşaatı süren hastanelerle birlikte toplamda 37 şehir hastanemiz faaliyet göstermiş olacak” dedi.

Şehir hastanelerinin genel profilini yükseltme

Bilindiği üzere mevcut durumda çok sayıda şehir hastanesi faaliyet gösteriyor ve bu hastaneler belirli özelliklerle donatılmış durumda. Örneğin, Adana Şehir Hastanesi, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi gibi sağlık kurumları, yatak sayısından yoğun bakım ünitelerine, helikopter pistinden geniş otopark alanlarına kadar birçok özellikle hizmet veriyor.

Yaklaşan dönemde açılacak hastaneler ve personel alımları

Mevcut hastanelerin yanı sıra, 15 yeni şehir hastanesinin daha açılacak olması ve hastane sayısının 37’ye yükseltilecek olması, sağlık sektöründe yeni iş olanaklarını da beraberinde getirecek. Yeni açılacak hastanelerle birlikte yeni personel ve işçi kadrolarının oluşturulacağı ve dev bir personel ve işçi alımının yapılması bekleniyor.

İlan ne zaman?

Devletin bu yeni sağlık yatırımı ile ilgili ilan hazırlıklarının Sağlık Bakanlığı tarafından yürütüldüğü, alım yapılacak personel sayısı, branşları ve diğer detaylar ile ilgili bilgilendirme ve duyuruların da yakın zamanda gerçekleşmesi bekleniyor.

Web Banner
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.