Meb’de seçim görevi değişikliği yapıldı!

Yayınlama: 08.03.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan işçi ve hizmetli personelin 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde görev alması için resmi bir yazı gönderildi. Bu kapsamda, seçimlerin yapılacağı sandık alanlarında görev alacak personelin belirlenmesi ve görevlendirmesi için ilçe seçim kurullarınca hizmetli personel görevlendirilmesi yapılacak.

Resmi yazıya göre;

İlgili personelin bilgilerinin eksiksiz olarak doldurulması ve belirtilen adrese 04/03/2024 Pazartesi mesai bitimine kadar gönderilmesi isteniyor. Bu bilgilerin resmi yazıda belirtilen e-posta adresine gönderilmesi gerekiyor.

Seçimde görev alan memurlar ve müşahitlerin görevlerini öğrenmek için e-devlet üzerinden sorgulama yapabilecekleri belirtiliyor. Ayrıca, sandık başkanı ve memur üyelerinin isteğe bağlı veya resen görevlendirildiği bilgisi paylaşılıyor.

Seçim görevlilerinin belirlenmesi sürecinde, siyasi partilerin adayları Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildirdiği, YSK’nın ise kura ile görevlileri belirlediği ifade ediliyor. Her siyasi parti, her sandık kurulu için bir sandık kurulu üyesi ve bir sandık kurulu başkanı adayı gösterebiliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.