TOKİ indirim kampanyası başlıyor!

Yayınlama: 21.09.2023
A+
A-

Türkiye’de ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara, TOKİ’den müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. TOKİ kapsamında, binlerce vatandaş uygun ödeme seçenekleriyle ev sahibi oluyor. Son zamanlarda sürekli olarak gündeme gelen TOKİ’den indirim sözü geldi. İndirim kampanyasına başvuran kazanıyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjdeyi verdi. TOKİ kapsamında, 21 Haziran 2022 tarihinden önce yapılan evlere dair kampanya sözü verilmişti.

Vatandaşlara müjdelenen kampanya bugün itibariyle başladı. Kampanya için şartları sağlayan vatandaşlara yüzde 25 indirim uygulanacak. Son başvuru tarihi 19 Ekim 2023 olan kampanyada, borcunu peşin ödeyen ev ya da iş yeri alıcılarına yüzde 25 oranında indirim yapılıyor.

TOKİ’DEN YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI
TOKİ indirim kampanyası, kısmi ödeme fırsatı da sunuyor. Borçlu olan vatandaşlar, yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanmak için tüm borcunu ödemek zorunda olmayacak. Borcun tamamının kapanmaması halinde borç bakiyesinin yüzde 25’ten daha az olması şartıyla yapılan peşin ödemelerde, hak sahibine yüzde 25 oranında indirim sağlanacak. Kampanyadan faydalanmak için bazı şartlar yer alıyor.

TOKİ İNDİRİM ŞARTLARI
TOKİ indirim kampanyasından faydalanabilmek için, projelerdeki ev ya da iş yeri alıcılarının başvuru tarihinden itibaren borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekiyor. Geçmiş borçlarına dair ise emlak vergisi borcunun olmaması gerek. Kampanyadan geri ödeme taksitleri, en geç Haziran 2022 tarihine kadar başlamış ev ya da iş yeri alıcıları tarafından faydalanacak. Kampanyadan, 12 ay veya daha az taksit sayısı kalan tüketiciler faydalanamayacak. Kampanyadan faydalanmak için Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzaladığınız bankalar üzerinden konut kredisi kullanabileceksiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.