VGM duyurdu! Şubat ayı sonuna kadar nakit yardımı verilecek

Yayınlama: 11.02.2023
A+
A-

Devlet, bakıma muhtaç engelli yurttaşlarımızı çeşitli kurumlar aracılığıyla korumayı sürüdürüyor. Bu ödeme Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapılacaktır. Yüzde 40 veya daha fazla engeli olan vatandaşlar için sağlanan ödemem tutarları 2023 yılında artacaktır. Yüzde 40 engelli raporunuz varsa hemen başvurabilir ve ödemenizi alabilirsiniz.

Devlet yardımları bir dizi kurum ve kuruluş aracılığıyla 2023 yılında da kesintisiz olarak devam edecektir. Dar gelire sahip olan ve ihtiyaç sahibi aileler için yapılan ücretsiz yardımlara engelli vatandaşlar için verilen destekler de eklendi. Bu ödemeler yüzde 40 ve daha fazla engeli olan vatandaşlara yapılıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ödediği bu maaş 2023’ün ilk altı ayı için 2715 lira oldu. Peki başvuru şartları nelerdir ve bunları kimler alabilir? İşte detaylar..

BAŞVURANA ANINDA 2715 TL DESTEK

Yeni Yıl, devlet yardım ve destek hizmetlerinde keskin bir artış görüyor. Memurluk ve emeklilik ödemeleri yılın başında yüzde 30 artarken, maluliyet aylıkları da arttı. 2023’ün ilk altı ayı için yüzde 40 engellilere ödenen oran 2715 TL şeklinde belirlendi. Temmuz ayı içinde memur ve emekli aylıkları için 6 aylık enflasyon oranı yükselirse bu ödemeler yeniden yükselecek. Şimdilik ödenmesi gereken tutar şu anda 2715 TL.

SAĞLIK RAPORUYLA BAŞVURUNUZU YAPIN

Engelli maaşı alabilmek için ilk önce tam teşekküllü hastaneden komisyon raporu almanız gerekmektedir. Bu, engelliliğinizi bir tıbbi sertifika ile kanıtlamanız gerekeceği anlamına gelir. Diğer bir gereklilik ise kişi başına düşen hane gelirinin asgari ücret miktarının üçte birinden az olmasıdır. Bu kişilerin aile fertleri adına kayıtlı taşınır veya taşınmaz mallarının bulunmaması da bir diğer koşuldur.

Bu ulusal gereklilikleri karşılayan herkes, engellilik aylığı için başvurabilir.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN VE SYDV’DEN

Engelli aylığı için gerekli şartları taşıyan kişiler, e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. Başvuru sırasında engelli vatandaşın TC kimlik numarası gerekmektedir. Başvuru yapılırken başvuru verilerinin eksiksiz ve doğru olması gerekmektedir. Aksi takdirde, maluliyet aylığı kaldırılacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.