MEB’den Özel Okullara Ücretsiz Ders Kitabı Verilmesi Konusunda Resmi Yazı

Yayınlama: 04.09.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Sayı : E-16915068-45.99-82293098 29.08.2023 Konu :” Özel Okullara Ücretsiz Ders Kitabı Verilmesi ” resmi yazısını 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdi.

Özel Okullara Ücretsiz Ders Kitabı Verilmesi konulu resmi yazıda şu ifadelere yer verildi:

Bilindiği üzere özel okulların öğrenim ücretleri ile yemek, kahvaltı, servis, pansiyon/yatakhane, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt ve benzeri hizmetlerden yararlanmak isteyen öğrencilerden alınacak ücretler ayrı ayrı belirlenerek her yıl mayıs ayı sonuna kadar ilan edilmektedir.

Ancak bazı özel okulların öğrenim ücreti dışındaki diğer ücretlerde fahiş fiyatlar uyguladıkları ve öğrencileri bu hizmetleri almaya zorladıkları yönünde şikâyetler Bakanlığımıza ulaşmaktadır. Ayrıca her yıl Bakanlığımızca öğrencilere ücretsiz olarak verilen ders kitaplarının “MEBBİS Kitap Seçim Modülü” üzerinden talep edildiği halde öğrencilere dağıtılmayıp atık kâğıda dönüştürüldüğü veya öğrencilere dağıtıldığı halde bazı özel okullarımız tarafından derslerde kullanılmadığı hususu da Bakanlığımıza ulaşan duyumlar arasında yer almaktadır.

Bu konuda ortaya çıkması muhtemel kaynak israfının önüne geçmek amacıyla;

1- Tüm özel okulların 1-5 Eylül 2023 tarihi mesai bitimine kadar ” MEBBİS Kitap Seçim Modülü” üzerinde yeni açılacak ekrandan her sınıf seviyesinde ve ders bazlı olarak kitap taleplerini güncellemeleri,

2- Özel okullar tarafından Bakanlığımızca dağıtılan ücretsiz ders kitaplarının talep edilmesi durumunda, ücretsiz ders kitaplarının aktif olarak kullanmaları,

3- Bakanlığımızca ücretsiz ders kitabı talebinde bulunan okulların ders dönemi sonunda bu kitapları il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir.

Bu doğrultuda Valiliklerce, yukarıda yapılan açıklamalarda belirtilen hususlarda inceleme yapılması, Bakanlığımızca dağıtılan ücretsiz ders kitaplarını talep edip, ücretsiz ders kitaplarını aktif olarak kullanmayan özel okullar hakkında 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunun 7 nci maddesi hükümleri doğrultusunda işlem yapmaları hususlarında; Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Fethullah GÜNER Bakan a. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü

Web Banner
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.