Faturasını günü geçmeden ödeyenler dikkat!

Yayınlama: 07.05.2023
A+
A-

Elektrik faturalarında görülen fahiş artış aboneleri bir süredir ekonomik açıdan çok zorluyor. Bu duruma karşı destek paketi hazırlayan devlet ise faturalarını ödemekte zorlananlar için PTT üzerinden başvurulan bir destek programı başlattı. Fatura desteğinden yararlanmak isteyenler için aranan tek şart faturanın üzerinde adı ve soyadının yazması…

Son zamanlarda artan elektirk kullanım bedelleri vatandaşları zorlar oldu. Bu durumdan şikayetçi olan ve faturalarını ödemekte zorlanan aboneler için belediyeler “askıda fatura” kampanyaları başlatmıştı.

Bu konuda bir yardım atağı da devletten geldi ve elektrik faturalarının bir kısmını ödemek üzere bir kampanya başlatıldı.

ADINIZIN YAZMASI YETERLİ
Dar gelirli, yardıma muhtaç aileler veya ihtiyaç sahibi olanlar için devlet destekli fatura yardımı başlatıldı. Bu projeye göre 130 TL ve üzeri elektirk faturalarına devlet tarafından bir miktar ödeme yapılacak. yardımı alabilmek için gerekli tek şart ise faturanızın üzerinde kendi ad ve soyadınızın yazması.

Peki fatura üzerinden verilecek destek miktarları ne kadar? İşte detaylar…

GEREKLİ ŞARTLAR

Ekonomik durumun iyiye gitmemesi ve fiyatlarda devamlı bir artış görülmesi sebebiyle devlet destekleri artırıldı. Özellikle elektrik faturalarında görülen fahiş artış sebebiyle pek çok aile ve birey ekonomik zorluk çekiyor. Bu abonelere destek olmak amacıyla başlatılan kampanya dahilinde şartlar ise çok basit…

Başlıca şart; faturanızın üzerinde kendi ad ve soyadınızın yazması. Bunun dışında ise faturanızın belli bir bedelin üzerinde olması şartı da aranıyor.

Bu konuda yapılan açıklamaya göre faturası 130 TL ve üzeri gelenler için faturaların bir kısmı devlet tarafından karşılanacak.

NEREDEN BAŞVURULUR?
Bu yardımı alabilmek için e-devlet veya Aile Bakanlığı’na bağlı olan dayanışma vakıflarından başvuru yaparak PTT üzerinden destek almanız gerekiyor. Adınızı taşıyan fatura dışında tek vermeniz gereken bilgi ise TC kimlik numaranız olacak.

Web Banner

2023 YILI ELEKTRİK FATURASINA AİT DESTEK TUTARLARI
Tek kişilik aile için eğer 75 KW tüketim söz konusu ise 130,09 TL
3 kişilik aile için 100 KV tüketim: 173,46 TL
4 kişilik aile için 125 KV tüketim: 216,82 TL
5 kişi ve üzeri aileler için 150 KW tüketim: 260,19 TL ödeme yapılacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.