Büyükşehirlerde yaşayan memurlara müjde!

Yayınlama: 30.04.2023
A+
A-

Büyükşehirlerde yaşayan memurların hayat standartları yükseltilecek. Büyükşehir tazminatı ve kira yardımı gibi destekler sağlanacak, yeni lojmanlar yapılacak. İşte detaylar…

Türkiye’de kamu çalışanlarının refah seviyesinin yükseltilmesi için adımlar atılmaya devam ediyor. Kamu işçilerinden sonra şimdi de memurların yaşam standartları yükseltilecek. Özellikle büyükşehirlerde görev yapan memurların durumuyla ilgili çalışmalar başlatıldı.

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan vaatlere uygun olarak, büyükşehirlerde yaşayan kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda, büyükşehir tazminatı, kira yardımı veya lojman gibi destekler sağlanacak.

BÜYÜKŞEHİR TAZMİNATI ÖDENECEK

İstanbul başta olmak üzere bölgesel geçim endeksleri dikkate alınarak, memurların yaşam koşullarının düzeltilmesi planlanıyor. Büyükşehirlerde son dönemde kiralarda önemli bir artış gözlemleniyor. Bu nedenle, kamuda görev yapan memurların çoğu, büyükşehirlerde çalışmak istemiyor ve Anadolu şehirlerini tercih ediyor.

Seçim beyannamesinde yer alan projenin detayları da açıklandı. Kamu çalışanlarının yaşam şartlarının düzeltilmesi için, büyükşehir tazminatı ödenecek ve kira yardımları yapılacak. Özellikle öğretmen, polis gibi meslek grupları için lojman olanağı sağlanması da gündemde.

1990’lı yıllarda terörün yoğun olduğu dönemde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan memurlara ek ödemeler yapılıyordu. Şimdi ise büyükşehirlerde çalışacak memurlar için de benzer ödemeler yapılacak. Kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri de, “Büyükşehirlerde kiralar başta olmak üzere maliyetler yükseldi. Örneğin 15 bin lira maaşla küçük bir ilde geçinebilirken, tayini çıkıyor İstanbul’a. Gitmeme gibi bir lüksü yok. Böyle olunca da yaşam şartları ile maliyetler arasında dengesizlik ortaya çıkıyor. Seçim sonrası bu dengesizlik ortadan kaldırılacak” şeklinde konuştu.

Memurların yaşam standartlarının yükseltilmesi için yapılan çalışmalar, Türkiye’nin müjdeler dönemi olarak nitelendirilen dönemde gerçekleştiriliyor. Bu adımların, memurların refah seviyelerinin artması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.