Devletten maaş alanlar dikkat!

Yayınlama: 22.04.2023
A+
A-

2023 yılına ilişkin sosyal yardım ödemelerinde zam yapıldığı duyuruldu. Engelli maaşı, evde bakım maaşı, yaşlılık aylığı gibi çeşitli destek ödemeleri için artış yapıldı. İşte detaylar…

PTT ile yapılan ödemelerin yeni bir güncelleme ile e-Devlet sistemine taşındığı duyuruldu. Aile destek ödemeleri, elektrik yardımı, engelli maaşı, yaşlı aylığı gibi ödemelerde de zam yapıldığı belirtildi. Bu güncelleme ile vatandaşların ödemeleri e-Devlet üzerinden alabileceği ifade edildi. Destek ödemelerine başvuru nasıl yapabilirsiniz? Cevabı haberimizde…

DESTEK ÖDEMELERİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri ve başvuruların artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirileceği duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı PTT işlemlerinin dijital ortamda yapılabileceği belirtildi. Hem yurt içi hem de yurt dışı müşteriler, posta, bankacılık ve kargo alanlarında dijital ortamda hizmet alabilecekler.

E-Devlet üzerinden yapılan ödemelerin kolay bir şekilde gerçekleştirileceği vurgulandı. Vatandaşlar, kimlik numarası ve şifreleri ile e-Devlet sistemine giriş yaparak sosyal yardım ödemelerini talep edebilecekler.

Sosyal yardım ödemeleri kapsamında hak kazanan vatandaşların PTT üzerinden yapılan sorgulama sonucunda ödemeleri hesaplarına yatırılacak. Ancak, IBAN ve isim uyuşmazlığı gibi durumlarda paraların gün içinde iade edileceği belirtildi.

Elektrik tüketim desteği yanı sıra doğalgaz destek ödemeleri de e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Hak kazanan vatandaşlar için ödeme işlemleri, meskenin bulunduğu kuruma göre yapılabilecek. Fatura ödeme ekranı üzerinden ilgili kurumun abone bilgisi yazılarak borçlar ödenebilecek.

DESTEK ÖDEMELERİNE DEVLETTEN ZAM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yapılan destek ödemelerine zam uygulanacağını duyurdu, bu haberle birlikte vatandaşlar sevindi. Yardımların yanı sıra iyileştirme çalışmalarının da devam ettiği belirtildi. Yanık, yeni zorluklar ve risklerle başa çıkabilmek için çözüm üretme aşamasının hala devam ettiğini vurguladı. Bu kapsamda ödeme tutarları da açıklandı ve şu şekilde oldu:

Yaşlı aylığı alanlar için yeni miktar 1536 TL’den 1997 TL’ye yükseltildi.

%40-69 arasında engel oranına sahip vatandaşların aldığı aylık 1266 TL’den 1594 TL’ye çıkarıldı.

%70 ve üzerinde engel oranına sahip vatandaşların yeni aylığı 2392 TL olarak belirlendi.

Web Banner

18 yaşının altındaki engelli yakını olan vatandaşların aylığı ise 1594 TL olarak güncellendi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.