Yeni Milli Eğitim Bakanı kim olacak?

Yayınlama: 16.04.2023
A+
A-

Ziya Selçukun yerine gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu ilinden Ak Parti 1. sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi. Buna göre seçimlerden sonra Bakanlık koltuğundan gidecek olan Mahmut Özerin yerine kim gelecek? İşte Cumhur ittifakı ve Millet ittifakı adayları..

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özerin milletvekili adayı olarak gösterilmesinin ardından boşalacak Milli Eğitim Bakanı koltuğuna kim oturacak.

Cumhur ittifakında isimler!

Cumhur ittifakının seçimleri kazanması ihtimalinde öğretmenlerin talebi yine bir önceki kabinedeki isimler. Ziya Selçuk, Mustafa Safran, Hamza Aydoğdu gibi isimlerin öğretmenler ile olan güçlü diyaloğu ve bağları sebebiyle, bu isimlerin öğretmen kökenli olmaları hasebiyle öğretmenler tarafından tekrar Bakanlıkta görülmesi istenen isimler arasında. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığındaki bakan yardımcıları da bakanlık adayları arasında gösteriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğanın hali hazırda görev yapan başarılı Profesörleri de değerlendireceği gelen duyumlar arasında.

Millet ittifakında isimler!

Millet ittifakında ise CHP milletvekili Yıldırım Kaya ve İyi parti milletvekili İsmail Koncuk en güçlü adaylar arasında. Yeni dönemde bu isimlerin milletvekili olarak gösterilmemesi bu ihtimali daha da güçlendiriyor. Yine bunun yanı sıra yapılacak son değerlendirmeler sonrasında yeni sürpriz isimlerin de olabileceği konuşuluyor. CHPnin bu konuda güçlü isimleri var.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.