MEB açıkladı: Öğretmenlere iller arası yer değişikliği hakkı verilecek

Yayınlama: 11.04.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin etkisiyle 11 il fiziksel olarak etkilendi. OHAL ilan edildi ve okullar tatil edildi. Mart ayında il bazlı okullar açılmaya başladı. Öğretmenlerin il dışı tayin talepleri devam ediyor. Cimer üzerinden Milli Eğitim Bakanlığına yapılan talepte, deprem bölgesinde görev yapan sözleşmeli öğretmenlere mazeretsiz hiçbir şart aranmadan yer değiştirme hakkının verilmesi talep edildi. Bakanlık, açıklanan deprem bölgesindeki 4 il için 2023 yılı öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuru hakkı verileceğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığından ise olumlu cevap geldi. Personel Genel Müdürlüğü tarafından verilen yanıtta şu ifadeler kullanıldı:

‘Başvurunuz incelenmiştir. Bakanlığımızca açıklanan deprem bölgesindeki 4 il için 2023 yılı öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuru hakkı verilecektir. Bilgilerinizi rica eder, sağlık ve başarılar dileriz.’

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.