Bayram öncesinde bayram sevincinde haber!

Yayınlama: 09.04.2023
A+
A-

Vatandaşların ekonomik zorlukların üstesinden gelebilmesi adına yapılan devlet destek ödemeleri Nisan ayında da devam ediyor. Her ay belirli dönemlerde ihtiyaç sahibi ailelere yapılan para ödemeleri merak konusu oldu. Nisan ayında aile ödemelerinin ne zaman yapılacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte devlet destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

ÖDEMELER NE ZAMAN YATIRILACAK?

Devlet tarafından her ay düzenli olarak yatırılan ödemeler ihtiyaç sahibi ailelerinde en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. Ödeme için başvuran hak sahipleri ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Aile Destek ödemelerinin önümüzdeki hafta içerisinde hesaplara yatırılacak.

paralar-1.jpg


AİLE DESTEK ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Nisan ayına girilmesi ile birlikte ihtiyaç sahibi aileler de destek ödemelerinin ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladı. Aile Destek ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı henüz belli değildir. Ancak önümüzdeki haftalarda ödemelerin hesaplarda olması bekleniyor. Ödemelerin 15 Nisan itibariyle yatması bekleniyor.

para-almak-1.jpg

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Bakanlık tarafından yapılan aile destek ödemeleri gelir tutarına göre değişiklik gösteriyor. Gelir düzeyine göre belirlenen ödeme tutarları şu şekildedir:
450 TL ve altı olanlar 1250 TL alacak.
450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar 1100 TL alacak.

para-odemek.jpg

DERYA YANIK AÇIKLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eliyle yapılan ödemeler için açıklama Bakan Derya Yanık’tan geldi. Derya Yanık Ocak ayı memur maaş katsayısına yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modeli kapsamında yatırılan ödemelerde de zam yapıldığını duyurdu. Yapılan açıklama kapsamında yaşlılık aylığı 1.997 TL’ye, %40 ile 60 arasında engelli aylığı 1.594 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL’ye yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız.” açıklamalarında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.