Memur ve emekliler Temmuz’da sevinçten çıldıracak!

Yayınlama: 06.04.2023
A+
A-

Emekli maaşlarına dair karar Resmi Gazete’de yayımlanırken, son dakika bir bilgi de geldi. Memur ve emekli için yapılacak zam oranına dair detaylar açıklandı. Yıl içinde 2 kez zam yapılan maaşlar için izlenecek yöntem hakkında sevindirici duyuru geldi. Enflasyona göre zam yapılan maaşlar için bakın hangi yöntemler masaya getirildi.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olarak açıklanmasından sonra bayram ikramiyeleri bin lira olarak belirlendi. Emekli maaşına yapılan zam Resmi Gazete’de yayımlandı. Tüm bunlardan sonra gözler emekli ve memur maaşına yapılan zam oranına döndü.

MART AYI ENFLASYON RAKAMI AÇIKLANMIŞTI

Enflasyona göre zam yapılan memur ve memur emeklisi maaşları için Mart ayının enflasyon rakamları masaya getirildi. Enflasyon Mart ayında aylık 2,29, yıllık bazda yüzde 50,51 olarak açıklanmıştı.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

Açıklanan Mart ayı enflasyon rakamlarıyla beraber Ocak ve Temmuz ayında zam yapılan memur ve memur emeklilerin zam oranı da netleşmeye başladı. Buna göre gözler Temmuz ayında yapılacak olan Memur maaşlarına döndü.

ENFLASYON FARKLARI MI HESAPLANACAK?

Mart ayının enflasyon rakamına Mayıs ve Haziran ayının enflasyon farkı da eklenince tahmini olarak memur maaşı zam oranının yüzde 30’ları bulacağı söyleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.