Yüksek elektrik faturalarına PTT desteği!

Yayınlama: 04.04.2023
A+
A-

Yüksek faturalar vatandaşın belini bükerken vatandaşlar da artan maliyetlere İsyan etmeye başladı. Yüksek elektrik faturaları nedeniyle vatandaşlar da ışık açmaya korkar oldu. 2023 yılı ile birlikte birçok alanda zam yapılırken elektrik faturaları da zamlardan nasibini aldı. İhtiyaç sahibi vatandaşları ilgilendiren önemli açıklamalar peş peşe geldi. Yüksek elektrik faturası derdine son. PTT 260 TL Ödeme yapacak. İşte PTT elektrik faturası desteği detayları…

ELEKTRİK FATURALARINA PTT DESTEĞİ

Aylık 135 TL’den fazla elektrik faturası ödeyen vatandaşlar devlet desteklerinden yararlanabiliyor. Devlet tarafından sağlanan ödemeler kapsamında kimlik kartları ve faturaları ile en yakın PTT şubesine giderek destek ödemesi için başvuru yapılabileceği belirtirdi. Başvuruların ardından vatandaşlar ödemelerden yararlanabilecek.

BAŞVURULAR PTT’YE

Dar gelirli ailelerin yüksek faturaları PTT tarafından ödenecek. Devlet tarafından sağlanan birçok farklı ödeme gündemde yer alırken yüksek elektrik faturaları da PTT’nin odağında yer aldı. Yapılan açıklamalar ile birlikte hanedeki Kişi sayısına göre ödeme yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda vatandaşlar elektrik fatura tutarı ve hane içerisindeki kişi sayısına göre ödeme alabilecek.

PTT NE KADAR ÖDEME YAPACAK?

2023 yılı itibarıyla devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri de oldukça dikkat çekiyor. Artan maliyetler can sıkıcı bir hal alırken vatandaşlar da her fırsatı değerlendirmeye çalışıyor. PTT tarafından yapılacak elektrik faturası ödeme tutarları şu şekildedir:

  • Tek kişilik hanelerde yapılan yardım tutarı 130,09 TL,
  • 3 kişilik hanelerde yapılan yardım tutarı 173,46 TL
  • 4 kişilik hanelerde yapılan yardım tutarı 216,82 TL
  • 5 hanelerde yapılan yardım tutarı 260,19 TL

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.