Milli Eğitim Bakanlığı’ndan duyuru!

Yayınlama: 04.04.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 ila 7 Nisan tarihinde başvuru işlemlerini tamamlayan adayların 25 Nisan’da  ataması yapılacağı duyuruldu. Detaylar haberimizin devamında sizlerle…

3 bin 500 engelli öğretmen atama detayları
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 3 bin 500 engelli öğretmen alınacağı duyurdu. Engelli öğretmen başvuru şartları ile ilgili detaylar tek tek paylaşıldı. 3 bin 500 engelli öğretmen alımı başvuru şartları ise şu şekilde;

Engelli öğretmen başvurusu yapacak adayların Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) girmiş olması gerekmektedir.

 Engelli öğretmen ataması yapılacak adayların 2020 veya 2022 yıllarında yapılan EKPSS sınavından 50 ve üzeri puan alması gerekmektedir. 2020 veya 2022 yıllarında yapılan EKPSS sınavına iki defa katılan adayların başvuru sırasında her iki yıla ait EKPSS puanından en yüksek olan EKPSS puanı başvuru kapsamına dahil edileceği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.

Engelli öğretmen ataması ne zaman yapılacak?
Atama başvuruları bugün itibariyle başlayan başvurular, 7 Nisan Cuma günü saat 16.00’da son erecek. Söz konusu başvuru sonrası tercihler ise 12-15 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvuru detaylarına ilgili tüm duyurular “personel.meb.gov.tr” adresinden ilan yer alacaktır.

Engelli öğretmen ataması için başvuru yapan kişilerin atamaları 25 Nisan’da yapılacağı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “8 Mayıs tarihinde ve daha öncesinde açıkladığımız gibi 45 bin yeni öğretmenimizin atamalarını yapacağız. Ataması yapılan tüm öğretmenlerimiz 1 Eylül itibarıyla göreve başlayabilecek. Eğitim ailemize katılacak olan tüm öğretmenlerimize şimdiden hayırlı olmasını dilerim” ifadeleri ile açıklamada bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.