Öğrenciler okullara ücretsiz taşınacak

Yayınlama: 16.02.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya’da İtfaiye AFAD Koordinasyon Merkezi’nde bölgede yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özer konuşmasında depremden etkilenen illerde eğitimle ilgili son gelişmelere değinerek şu bilgileri verdi:

“10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz var. 212 bin 992 öğretmenimiz görev veriyor. Daha önce almış olduğumuz kararları açıklamıştık. İkinci dönem 10 ilde tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aranmayacak. 10 ilde kurulan çadır merkezleri, yurtlar ve konteyner merkezlerini taşımalı eğitim kapsamına aldık. Orada kalan öğrencilerimizi biz ücretsiz olarak okullarımıza götüreceğiz. Sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar kaldıkları yerlere taşımasını sağlayacağız.”

Ailelerin de istemeleri durumunda çocuklarını 71 ile taşımayla ilgili süreci başlattıklarının altını çizen Özer, “Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve lisede bu 3 milyon 784 bin 411 öğrencimizin 71 ile naklini sağlayacak kadar kapasiteye oluşturduk. Şu ana kadar bu imkândan 5 bin 836 öğrencimiz yararlandı” diye konuştu.

Ders ücretleri ödenecek

Özel öğretim kurumlarının yüzde 3 olan tam bursluluk kapasitesinin depremzedeler için artırılıp yüzde 10’a çıkarıldığını hatırlatan Özer, özel öğretim kurumlarında 110 bin 735 ilave kapasite oluşturulduğunu, şu ana kadar 2 bin 332 öğrencinin yararlandığını kaydetti.

Sahada görev veren 212 bini aşkın öğretmenin okullar açılmadığı için idari izinde olduğuna ancak ders ücretlerinin tamamının ödeneceğine dikkat çeken Özer, konuyla ilgili Resmî Gazete’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin yayınlandığını belirterek, “Ücret karşılığı derse giren ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler de deprem nedeniyle eğitime ara verilen günlerde ücretlerinin tamamını alacaklar” dedi.

Bölgede 20 bin 868 okul binasından 95’inin yıkıldığını belirten Özer, şunları kaydetti: “Diğer tüm binaların hasar tespiti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından cuma gününe kadar tamamlanmış olacak. Önümüzdeki hafta itibarıyla bu 10 ildeki eğitim planlamasına yönelik hangi ilçelerde, hangi bölgelerde okullarımızı açacağımıza dair tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.