Asgari ücrette zam müjdesi!

Yayınlama: 29.03.2023
A+
A-

Ülke gündeminde yer alan seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte zam üzerine zam haberleri gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta en düşük emekli maaşında yapılan güncelleme ile birlikte asgari ücretli vatandaşlar harekete geçti. Emekli maaşlarına yapıl 2 bin liralık zam ile birlikte 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye yükselmişti.

2023 yılı ile birlikte güncellenen emekli maaşına zam gelmesiyle birlikte asgari ücretli çalışanlar açıklama bekledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından ilk önce asgari ücrete zam yapılmayacağı belirtildi. Fakat daha sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte müjdeli haber geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yıl sonu beklenmeyecek temmuzda asgari ücrete ara zam yapılacak” sözlerine yer verdi. Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte temmuz ayında asgari ücrete gelecek zam miktarı araştırma konusu oldu.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK?
Enflasyona göre belirlenen asgari ücret 2023 yılının ocak ayı ile birlikte 5 bin 500 TL’den zamlanarak 8 bin 500 TL’ye kadar yükseliş sağladı. Günümüzde ise ocak ile şubat ayı enflasyon rakamları belirlendi. Enflasyon rakamlarına göre belirlenen asgari ücret için 2 aylık tahmini fiyat artışı yapılabiliyor.

Ocak ayında Merkez Bankası tarafından açıklanan aylık enflasyon yüzde 6,65 olarak belirlendi. 3 Mart tarihinde duyurulan şubat ayı enflasyonu ise aylık bazda yüzde 3,15 oranında artış gösterdi. Yapılan hesaplamalar ile birlikte 2 ay arasındaki enflasyon farkı 9.8 olarak belirlendi.

TEMMUZ AYI ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ!
Ocak ayı ve şubat ayı arasında açıklanan enflasyon farkı ile birlikte mart, nisan, mayıs ve haziran aylarına ait enflasyon verilerinin de açıklanması bekleniyor. Tüm ayların enflasyonu açıklanmasıyla birlikte asgari ücret zam yüzdesi de açıklanacaktır. 2 ayda oluşan 9,8’lik fark ile birlikte asgari ücret 9 bin 500 TL seviyesine kadar yükseliş bekleniyor. Geriye kalan enflasyon açıklamaları ile birlikte 10 bin TL ve üzerine çıkması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.