Asgari ücretli çalışanlara SGK kıyağı! 

Yayınlama: 25.03.2023
A+
A-

Milyonlarca asgari ücretliye güzel haber geldi! EYT ve emekli maaşlarına gelen zamlar sonrası asgari ücretlilere de güzel haber geldi. SGK tarafından son dakika olarak duyuruldu. O şartı taşıyanlara 25 bin TL toplu para ödenecek. Bir dilekçe vermeniz yeterli olacak. Bu fırsatı sakın kaçırmayın. İşte detaylar haberimizde…

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLAR BAYRAM EDECEK!

Sosyal Güvenlik Kurumu‘ndan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. 2023 yılı itibari ile ödemelerin güncellendiği belirtildi. Yapılan duyuruda, SGK tarafından hazırlıkların başladığı ve asgari ücretli çalışanlara 24 bin 909 lira nakit para ödemesi yapılacağı ifade edildi.

25 BİN TL VERİYORLAR

Düzenlemeye göre, doğumdan sonra 8 ve doğumdan önce de 8 olmak üzere toplam da 16 hafta izin verildiği bildirilerek eğer gebelik ikiz olursa bu süreye ek olarak artı 2 hafta daha ekleneceği belirtildi. Anne olan kişilerin paralarını PTT üzerinden toplu alabileceği ifade edildi. Asgari ücretli çalışan anneler ise doğumdan sonra başvurusunu yaparak bu ödemelerini alabiliyorlar.

ÖDEME ŞARTLARI NELER?

Gelen duyuru sonrası ‘Başvurular nereden ve nasıl oluyor? Ödemeler nereden yapılacak?’ sorusu gündeme taşındı. Bu ödemelerden yaralanmak isteyenlerin yerine getirmesi geren şartlar ise şu şekilde:

  • Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi yatırılmış olmalı. Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor.
  • Kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi gerekiyor. Rapor süresince yani 112 gün içinde işyerinde çalışmamak şart.
  • Kadın çalışan, doktordan alacağı raporu işyerine teslim etmeli. Diğer işlemler işyeri tarafından yapılıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.