Zamlı ödemeler hesaplara yatırılıyor!

Yayınlama: 03.03.2023
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pek çok farklı kalemde ödeme yapmaktadır. Mart ayı itibariyle yapılan destek ödemeleri hakkında araştırmalar hız kazandı. Mart ayı destek ödemeleri hesaplara yatırılmaya devam ediyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımlar Mart ayında da devam ediyor. Her ay düzenli olarak yapılan ödemelerin yanı sıra birkaç ayda bir yapılan destek ödemeleri de hesaplara yatırılıyor. Mart ayı ile birlikte ödemelerin de hangi tarihlerde yapılacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen 65 yaş aylığı hakkında araştırmalarda hız kazandı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pek çok farklı kalemde ödeme gerçekleştirirken bu ödemelerden biri de 65 yaş aylığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Sosyal destek ödemeleri arasında yer alan 65 yaş aylığı memur zammı ile birlikte artış yaşadı. Yapılan zamlarla birlikte 65 yaş aylığı güncel tutarı 1.997 TL olarak hesaplara yatırılacak.

65 YAŞ AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Bakanlık tarafından sağlanan 65 yaş aylığı ödemesi için vatandaşların belirli şartları sağlaması gerekmektedir. Bu kapsamda kişilerden istenen şartlar şu şekildedir:

  • 65 yaşına tamamlamış olmak.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu(SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) üzerinden gelir ya da aylık almamak.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu’na prim ödememek.
  • 2022 sayılı kanun kapsamında belirtilen muhtaçlık sınırından az gelire sahip olmak ve Vali ya da kaymakamlıklar tarafından yapılan tespit sonucunda başvuru şartlarını sağlıyor olmak şartları isteniyor.

65 YAŞ AYLIĞI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler farklı tarihlerde hesaplara yatırılıyor. Bazı ödemeler aylık olarak yapılırken bazı ödemeler ise 3 ayda bir yapılmaktadır. 65 yaş aylığı da 3 ayda bir ödenen maaşlar arasında yer alıyor. Bu kapsamda ödemeler Mart, Haziran, Eylül ve Aralık ayında hesaplara yatırılıyor. 2023 yılı zamlı tutarları Mart ayında hesaplarda yer alacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.