Kamudaki şefler 3600 ek göstergeyi ne zaman alacak?

Yayınlama: 20.02.2023
A+
A-

Kamuda çalışan şeflerin 3600 ek göstergeden faydalandırılması talebine ilişkin Adıyaman Milletvekili Abdurrahman TUTDERE tarafından Meclis sunulan önerge:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin NEBATİ tarafından yazılı olarak cevaplandınlmasım saygılarımla arz ve talep ederim. Abdurrahman TUTDERE /Adıyaman Milletvekili

3600 ek gösterge düzenlemesini içeren kanunun yürürlüğe girmesinin ardından memur maaşlarında artış gerçekleşti. Düzenleme öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, avukat ve müdürlerin maaş ile emekli ikramiyelerine etki etti. 

Ancak kamuda çalışan şeflerin bu düzenlemenin dışında bırakılması büyük mağduriyetlere yol açtı. Yapılan düzenleme sonrası maaşlan kendileri gibi yönetim hizmetleri grubunda yer alan yöneticilerin çok altında kalan Kamuda Çalışan Şefler mağduriyetlerinin giderilmesini talep etmektedirler. Telafisi imkânsız mağduriyetlere yol açan ve çalışma banşmı bozan bu durumun ivedilikle düzeltilmesi gerekmektedir. 

Bu bağlamda; 

1. Kamuda Çalışan Şeflerin 3600 ek göstergeden faydalandırılmama gerekçesi nedir? 

2. Kamuda Çalışan Şeflerin 3600 ek göstergeden faydalandırılmaları için bakanlığınızca yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır? Bu konuda bir çalışma yapacak mısınız? Kamuda çalışan şefler 3600 ek gösterge hakkını ne zaman alacaktır?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.