e-Devlet’ten başvuranlara 100 bin lira nakit ödeme! 

Yayınlama: 15.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından dün kurmaylarıyla birlikte Kabine Toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Toplantının ana gündem konusu ise 10 ilimizi yerle bir eden deprem felaketiydi. Toplantı sonrası kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde yakınlarını kaybedenlere 100 bin TL nakdi destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Peki bu destek ödemelerinden kimler yararlanabilecek? Liste liste belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeli haberi duyurdu. E-Devlet’ten başvuranlara 100 bin lira nakit desteği sağlanacak. Bu destek depremde yakınlarını kaybedenler için geçerli olurken, yararlanabilecek kişilerin listesi belli oldu. Sizin de isminiz varsa hemen ödemelerden faydalanabilirsiniz. İşte detaylar…

E-DEVLET’TEN BAŞVURANLARA 100 BİN TL PARA VERİLECEK
Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 bin TL nakdi destek ödemelerinin verileceğini duyurdu. Açıklamanın ardından destek ödemelerinin nasıl dağıtılacağı merak konusu oldu. Peki kimler 100 bin TL nakdi destek alabilecek? Liste liste belli oldu. Sizde başvurup anında paranızı alabilirsiniz.

YARARLANABİLECEKLERİN LİSTESİ BELLİ OLDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada depremzedeler için kira ve nakit destek açıklamaları yapılacağını duyurdu. Aynı zamanda depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına 100 bin TL nakdi destek ödenecek. Açıklanan bu kararlar sonrası destek ödemelerinin detayları merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “İlk etapta oturulamaz hane başına 15 bin TL, taşınma ve 2-5 bin arası kira yardımı, hane başına 10 bin TL yardım yapacağımızı açıklamıştım. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza ilave destekler de yapacağız. Hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız. 50 milyar civarında bunları dayanışma paketi olarak depreme tahsis ettiler. Deprem çalışmalarında kullanılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 100 bin TL nakdi yardımın detaylarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.