e-Devlet depremzedelere yardım için iki yeni servisini hizmete açtı

Yayınlama: 11.02.2023
A+
A-

Türkiye’yi derinden sarsan depremlerin ardından e-Devlet’e eklenen iki yeni servis, depremzedeler için kan bağışı ve nakdi yardım yapacak vatandaşlara yönelik hizmet veriyor. İşte, e-Devlet kan bağışı ve e-Devlet deprem bağış kampanyası sayfası…

Kahramanmaraş’ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17’de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 21 bin 43 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 97 kişi yaralandı. Suriye’den Ankara’ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25’te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

Deprem bölgesinde enkaz altında kalanlar için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kamu ve özel kurumlar yardımları organize etmek üzere çeşitli çalışmalar yapıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, depremzedelere yardım ulaştırmak ve bağış yapmak isteyenlere yönelik iki uygulama geliştirdi.

KAN BAĞIŞ NOKTALARI E-DEVLET’TE

‘En Yakın Kan Bağış Merkezi’ uygulamasıyla depremden zarar gören kişilere kan vermek isteyenlere yardımcı olmayı amaçlıyor. Kan bağışçıları, www.turkiye.gov.tr/turk-kizilay-en-yakin-kan-bagis-merkezi web sayfasından en yakın kan bağış merkezini e-Devlet üzerinden öğrenebilecek.

En yakın noktada bulunan Türk Kızılay Kan Bağış Merkezi’ne ait adres, telefon ve çalışma saati bilgileri harita üzerinden görüntülenebilecek. Ayrıca, harita üzerinden seçilen kan bağış noktasına yol tarifi de alınabilecek.

DEPREM YARDIMLARI E-DEVLET’TEN YAPILABİLİYOR

‘Deprem Bağış Kampanyası’ ile nakdi bağışları güvenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefleniyor. Yardım yapmak isteyenler AFAD’a www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-deprem-bagis-kampanyasi internet sitesinden ‘Deprem Bağış Kampanyası’ hizmetiyle kredi kartlarını kullanarak e-Devlet üzerinden bağışta bulunabilecek.

Böylece bağış kampanyalarına yönelik dijital hizmetlerin erişime açıldı. e-Devlet, bağış yapmak isteyenlere, ödeme aşamasında üç boyutlu güvenlik sistemi (3D Secure) koruması da sağlayacak.

E-DEVLET KAN BAĞIŞI

E-DEVLET DEPREM BAĞIŞ KAMPANYASI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.