Marketlerin indirim ve fiyat sabitleme kampanyası genişliyor…

Yayınlama: 06.01.2023
A+
A-

Tarım Kredi Kooperatiflerinin market indirimleri sonrası zincir marketlerde indirim furyasına katılmıştı.

Hatta bazı marketler fiyatları indirip ay sonuna kadar fiyat sabitleme garantisi de vermişti.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, zincir marketlerin indirim ve fiyat sabitleme kampanyalarının ne zamana kadar süreceği ve kapsamının ne kadar daha genişleyeceği konusunda soruları yanıtladı.

İşte Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu’nun açıklamaları:

“Aslında ilk indirim furyası Tarım Kredi’den başladı. Yani bunu açıkça belirtmek lazım. Hakkını yememek lazım. 600 kalem üründe fiyat indirimi ve sabitleme girişimi buradan başladı. Şimdi ardından biz tüketiciler olarak feryat ettik. Çünkü asgari ücretin açıklanması öncesini ve ertesinde aşırı fiyat zamları geldi. Oysa 5-6 aydır dolar yatay seyrediyor. Yüzde 5 bile artmadı toplamda. Bakıyorum yani orada akaryakıt fiyatları, elektrik, doğal gaz, personel giderleri gibi herhangi bir gerekçe de yok. Dolayısıyla bu zamlar durmayınca tüketici tepkisini ortaya koydu. Bunun üzerine 10 bine yakın mağazası olan bir zincir market de fiyatları bir aylığına sabitlediğini bildirince tüketiciler haklı olarak dediler ki ‘Bu süre uzatılsın ve katılım genişlesin.’ Yani diğer zincir marketlerde katılsınlar. Nitekim 3 büyük zincir market daha indirim ve sabit fiyat kampanyasına katıldığını açıkladı. Dün akşam da Türkiye Perakendeciler Federasyonu 5500 mağazasıyla birlikte indirim ve sabit fiyat kampanyasına katıldıklarını bildirdi. Şimdi sıra tedarikçilerde.


Marka Bir salça, 44 lira burada. Ben elli 53,61 kuruşu bir zincir markette kasım sonunda çektim. Bu inme olduğunu gösteriyor fiyatlarda. Fiyatlar indirilecek, mutlaka ondan sonra sabitlenecek. Yumurta Üreticileri Birlik Başkanı’yla görüştüm. ’60-62 lira bandında satar. Zarar da etmezler’ dedi. Burada 58,90 ve bu kadar ucuzunu görmedim. Tarım Tarım Kredi’ye büyük rol düşüyor. Zaten ilk fişeği o ateşledi. İlk kıvılcımı çaktı. ‘600 kalem üründe fiyatları indiriyorum’ dedi. 32’li 3 katlı tuvalet kağıdına ben burada baktım, 140 liraydı. Biri de 150 liraydı. İnanın başka marketlerde 200-270 yetmiş lira bandındaydı. Markalar aynı. Aynı markaları mukayese ediyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.