SÖZLEŞMELİYE KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK ?

Yayınlama: 29.11.2022
A+
A-

Kabine Toplantısı’nın ardından, sözleşmeliye kadroyla ilgili merak edilen açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleşmeliye kadro düzenlemesine ilişkin açıklamasında müjdeli haberi binlerce çalışana verdi. Peki, sözleşmeliye kadro ne zaman çıkacak, şartları neler ve kimleri kapsıyor?

Sözleşmeliye kadro düzenlemesinin hayata geçirilmesiyle ilgili Kabine Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hangi şartların yer alacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şunları söyledi;

“Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir.

227 BİN KİŞİYE DOĞRUDAN KADROYA GEÇME HAKKI

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan kişiler içinse şunları söyledi;

“Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor.”


Kadro kapsamı dışında kalanlar;

Sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır.

Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek, sonra kadroları kendiliğinden ilga olacaktır.”

Web Banner
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.