MEMUR ZAMMINDA HESAPLAR DEĞİŞTİ!

Memur ve emekli maaşlarında hesaplar değişti. Yeni enflasyon hesapları ve refah payıyla birlikte tüm tahminler alt üst oldu.

Yayınlama: 21.11.2022
A+
A-

Memur ve emekli maaşında yeni hesapalr yapılmaya başlandı. Memur ve emeklilerin maaş zamlarının netleşeceği tarih 3 Ocak olarak biliniyor ancak onun öncesinde yapılan enflasyon tahminleri ve refah payı hesapları tüm planları alt üst edebilir.

Bakanlığın yapılacak toplu sözleşme ve enflasyon farkı zammına ek refah payı için de çalıştığı gelen bilgiler arasında. Hal böyle olunca yeni hesaplar da devreye girmeye başladı. Merkez Bankasının enflasyon tahmini ise memurların maaş zammına ışık tutar nitelikte.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem bir proğramda memur ve emekli zamları üzerine konuştu. İşte o konuşma:

“Merkez Bankası zaman zaman piyasa katılımcıları anketi yapıyor. Bu, Merkez Bankası’nın beklentisi değil, tamamen piyasadaki ekonomistlerle yapılan bir anketin sonucu. Küçük bir artış olmuş, 67’den 68’e çıkmış” diyen Erdem, Merkez Bankası anketine göre yapılan hesaplamalarda yeni maaşlara ilişkin şunları söyledi:

İŞTE EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI
“Buradan 6 aylık enflasyona bakıyoruz. 6 aylık enflasyon da hem SSK-Bağ-Kur’lular hem de memurlar ve memur emeklileri için önemli. SSK ve Bağ-Kurlular 6 aylık enflasyon kadar artış alırken memurlar ve memur emeklileri enflasyon farkı alıyor. Onların toplu sözleşmeden bir yüzde 8’leri olacak zaten. Bütün bu rakamlar üzerine bir refah payı gelecek, bu sene onun işaretlerini alıyoruz. Buna göre, refah payı hariç bir hesaplama yaptığımızda; esnaf emeklisinin en düşük maaşı 4 bin 955 liraya çıkıyor. 2000 öncesi SSK’lı emeklinin 5 bin 533 liraya çıkıyor. Emekli sandığında en düşük maaş 7 bin 242 liraya çıkıyor. En düşük memur maaşı da 10 bin 849 liraya çıkmış oluyor. Refah payı hariç. Refah payı eklenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri açısından 3 bin 500 lira taban maaş var, onun yükseltilmesi zaten kesin.”

ERDOĞAN’DAN MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI
Asgari ücret, emekli ve memur maaşı için enflasyon vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla ele alarak, hakkaniyet ilkesine dayalı olarak tabanını genişletmeye kadar pek çok tedbiri adım adım hayata geçireceğiz” demişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.