Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 14 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okullardaki kütüphane kaynaklarının yönetimini, kullanımını ve takibini tamamen dijital ortama taşıyan “Okul Kütüphaneleri Otomasyon Sistemi” projesini hayata geçirdi.
MEB’e bağlı tüm okullarda kütüphane hizmetlerine standart kazandırmayı hedefleyen bu sistemle, basılı ve dijital tüm eserler tek bir merkezden anlık olarak takip edilebilecek.
Kitap Sonuçlarına Saniyeler İçinde Erişim
Öğrenci ve öğretmenlerin bilgiye erişimini kolaylaştırarak zaman kaybını önlemeyi amaçlayan otomasyon sistemi, kütüphanecilik hizmetlerine birçok yeni imkân sunuyor:
Kütüphaneler Kültür ve Yaşam Merkezine Dönüşüyor
Yeni dönemde kütüphaneler sadece ders çalışılan alanlar olmanın ötesine geçerek birer “okuma ve kültür merkezi” olarak hizmet verecek. Yayınlanan yeni kılavuzlar doğrultusunda kütüphanelerde yazar-okur buluşmaları, tematik okuma kulüpleri, dijital okuma eğitimleri ve sesli kitap etkinlikleri gibi sosyal faaliyetler düzenlenecek.