Cumhurbaşkanı Kararıyla Kamu Kadroları Değişti

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kamu kurum ve kuruluşlarının kadro yapısı yeniden düzenlendi. 2025/469 sayılı karar, dolu ve boş kadrolarda revizyona gidilmesini öngörüyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kamu kurumlarındaki dolu ve boş kadrolar yeniden düzenlendi. 2025/469 sayılı karar, ihtiyaç duyulan birimlerde kadro revizyonunu öngörüyor.

Merkezi yönetim kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarında kadro değişikliğine gidildi.
8 Aralık 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2025/469 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile dolu ve boş kadrolarda ekli listedeki şekilde düzenleme yapıldı.

Karar, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 7. maddesi uyarınca alındı.


Kararda Ne Var?

Yeni düzenleme ile:

  • Kurumların ihtiyaç duyduğu alanlarda yeni kadrolar ihdas edildi,
  • Bazı mevcut kadrolarda ise revizyona gidildi,
  • Personel yapısının daha işlevsel hale getirilmesi amaçlandı.

Düzenlemenin kapsamına alınan kurumlara ilişkin detaylar, ekli listede yer aldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmzasıyla

Karar metninde şu ifadeler yer aldı:

“Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait dolu ve boş kadrolarda ekli listede gösterildiği şekilde değişiklik yapılmasına, 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 7’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Karar 8 Aralık 2025 itibarıyla yürürlüğe girdi.

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Dolu ve Boş Kadrolarda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar (Karar: 2025/469)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.