Emekli ve Memur ikramiyesi ne zaman yatırılacak?

Yayınlama: 09.06.2024
A+
A-

Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Hal böyle olunca da milyonlarca emekli ve kamu işçisinin gözü ise bayram ikramiyesinde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konuya ilişkin yapılan son açıklamada ikramiyelerin 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında yatırılacağı duyurulmuştu.

EMEKLİLERİN DURUMLARINA GÖRE İKRAMİYE ÖDENECEK
Kurban bayramı dolayısı ile maaş ikramiyesi alacaklardan biri de emekli vatandaşlar. Her bayramda olduğu gibi emeklilerin maaşları bu bayramda da bir kaç gün içerisinde hesaplarına yatırılmış olacak. Emeklilerin 4A, 4B ve 4C durumlarına göre para hesaplarına farklı günlerde geçecek.

HANGİ EMEKLİ NE ZAMAN ÖDEME ALACAK?
4C (Emekli Sandığı) kapsamındaki emekliler 10 Haziran 2024’te, 4B (Bağ-Kur) kapsamındaki emekliler 11 Haziran 2024 tarihinde, 4A (SSK) kapsamındaki emekliler ise Kurban Bayramı ikramiyeleri 12-13-14 Haziran 2024 tarihleri arasında alacaklar.

Emekli ve Memur ikramiyesi ne zaman yatırılacak? İşte merak edilen o takvim…
EMEKLİLERE NE KADAR ÖDENECEK?
Her bir emekliye ikramiye olarak ikramiyeleri 3 bin lira ödenecek. Toplam olarak 42 milyar lira dağıtılacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİR?
Uygulamadan tüm emekliler faydalanacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık parası alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.

Emekli ve Memur ikramiyesi ne zaman yatırılacak? İşte merak edilen o takvim…
KAMU İŞÇİLERİNE YATIRILACAK İKRAMİYENİN TARİHİ BELLİ OLDU
Kamu işçilerine yılın ikinci yarısında verilecek olan ikramiyenin (tediye) de tarihleri belli oldu. Konuya ilişkin karar dün Resmi Gazete’de yayınlandı.

KAMU İŞÇİLERİNİN İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?
Kamu işçilerinin İkramiye tarihleri 14 Haziran ve 13 Aralık olarak belirlendi. Buna göre ikramiye ödemeleri bu tarihlerde iki taksit olarak hesaplara gönderilecek. Maden işletmelerinde özellikle yeraltı işlerinde çalışan işçilere ise 2024’te yapılacak ilave tediyenin tamamı 23 Aralık’ta ödenecek.

Emekli ve Memur ikramiyesi ne zaman yatırılacak? İşte merak edilen o takvim…
EN DÜŞÜK KAMU İKRAMİYESİ NE KADAR?
Ayrıca kamu işçisine ödenecek tediye maaşa göre farklılık gösterecek. İlave tediyeye esas olan aylık kazançların hesabında, fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınmayacak. Alınan ücretin 30 güne bölünmesi sonrasında çıkan tutarın 13 ile çarpılması yaklaşık ödeme tutarını verecek. Vergi indirimleri dahil en düşük kamu ikramiyesi 8 bin lira civarında olacak.

KİMLER İKRAMİYE ALABİLECEK?
Tediyeden kadrolu taşeronlar, kamu işçileri ve 4D’li sürekli işçiler yararlanabilecek. Belediyelerde taşeron olarak çalışırken belediye şirketlerine geçirilen işçiler ise ilave tediye uygulamasından yararlanamayacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.