Türkiye’deki en çok tercih edilen liseler hangileri?

Yayınlama: 04.06.2024
A+
A-

2024 LGS sınavının tamamlanması ile birlikte bir sonraki aşama olan tercih süreci hakkında araştırmalar başladı. Öğrenci ve velilerin en çok merak ettiği konu ise en iyi liselerin sıralaması oluyor. Peki, en iyi devlet ve özel liseler hangileri?

  1. sınıf öğrencilerinin LGS sınavını tamamlamasının ardından en çok merak edilen şey ise lise tercihlerindeki sıralamalar oluyor. Öğrenciler ve veliler tarafından Türkiye’nin en iyi liseleri sıralaması araştırılmaya devam ederken liseler, devlet liseleri ve özel liseler olmak üzere iki kategoride sıralanıyor.

LGS sınavının tamamlanması ile süreç işlemeye devam ediyor
LGS’nin uygulanmasının ardından süreç, ilk olarak sonuçların açıklanması; ardından da öğrenciler tarafından tercihlerin yapılması şeklinde devam edecek. Bu aşamada Türkiye’nin en iyi liseleri sıralaması en çok araştırılanlardan birisi oluyor. Sıralama pek çok kriter ve özellikler göz önünde bulundurularak yapılıyor. Ve en iyi liselerin puanlarının en yüksek puanlar olacağı, LGS tercih kılavuzunun yayımlanması ile birlikte göze çarpmaktadır.

Türkiye’deki en iyi liseler
Liseler en iyi sıralaması yapılırken çeşitli kriterlere göre sıralanıyor ve değerlendirmeye alınıyor. Söz konusu kriterler arasında üniversiteye yerleştirme başarısı, ulusal ve uluslararası sınavlardaki performansı, akademik kadro kalitesi, öğrenci profilinin başarı düzeyi, okulun fiziksel imkanları ve sunduğu sosyal ve kültürel faaliyetler bulunuyor.

İşte Türkiye’nin en iyi devlet liseleri sıralaması:

Galatasaray Lisesi

İstanbul Erkek Lisesi

Kabataş Erkek Lisesi

Ankara Fen Lisesi

İzmir Fen Lisesi

Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi

Kadıköy Anadolu Lisesi

İzmir Bornova Anadolu Lisesi

Çapa Fen Lisesi

Vefa Lisesi

Türkiye’nin en iyi özel liseleri sıralaması:

Robert Koleji

Koç Lisesi

Üsküdar Amerikan Lisesi

Alman Lisesi

Saint Joseph Fransız Lisesi

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi

İzmir Amerikan Koleji

Tarsus Amerikan Koleji

TED Ankara Koleji

İstanbul International Community School

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.