Diyanet İşleri Başkanlığı Öğretmen Ataması Yapacak

Yayınlama: 23.05.2024
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatında bulunan Kur’an Eğitim Merkezlerinde görev yapmak üzere öğretmen kadrolarına sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen atama yapılacak. Eğitim ve Öğretim Hizmetleri unvanında Öğretmen (Kur’an-ı Kerim) 10 kişi , Öğretmen (Arapça) 10 kişi, Öğretmen (Temel İslam Bilimleri) 10 kişi, Öğretmen (PDR) 5 kişi toplamda 35 öğretmen alımı yapacak.

I. BAŞVURU ŞARTLARI A. Genel Şartlar

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak,

2. Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak,

3. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak, (Dini Yükseköğrenim şartı aranan ünvanlar için)

4. Üniversitelerin yukarıdaki tabloda belirtilen lisans bölümlerinden veya bu bölümlere eş değerliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak,

5. Başkanlık teşkilatında en az 2 (iki) yıl görev yapmış olmak,

6. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin “Eşdeğer kadrolar” başlıklı 44 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılan beşinci kademe ve üstü ünvanlarda çalışıyor olmak veya bu ünvanlarda müktesebi bulunmak,

7. Halen öğretmen ünvanında çalışıyor olmamak veya bu ünvanda müktesebi bulunmamak,

8. Erkek olmak.

633 sayılı Diyanet işleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 10/A maddesinde yer alan “Sözleşmeli personel olarak atananlar üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde pozisyonlarıyla aynı ünvanlı memur kadrolarına atanır. Bu şekilde atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar.” hükmüne tabi olanlar bu sınava başvuru yapamayacaklardır.

Adaylar sadece bir alan için başvuru yapabileceklerdir.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.