Üç kamu bankasından kredi kartı kararı

Yayınlama: 18.02.2024
A+
A-

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bankaların kredi kartı komisyon oranlarına ilişkin yeni bir kararın alındığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, üç kamu bankası kredi kartı komisyon oranlarında indirime gitti.


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ‘STK İstişare Toplantısı’nda konuşan Bakan Bolat, Ziraat Bankası Genel Müdürü tarafından kendilerine iletilen kararı paylaştı. Buna göre, banka kartındaki komisyon oranı aylık taksit olarak yüzde 2,39’a düşürüldü. Ayrıca, akaryakıt istasyonlarında uygulanan komisyon oranı da yüzde 2,25’e indirildi. Banka kartlarıyla yapılan işlemlerdeki aylık ücretlendirmelerinde de yüzde 50’lik bir indirim yapıldı.

Bakan Bolat, bu kararın hayırlı olmasını dilerken, ihracatçılar için yeşil pasaport konusunda da çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Söz konusu çalışmanın tamamlanarak Dışişleri Bakanlığı’na gönderildiğini ifade etti.

Bu indirim kararıyla birlikte, kamu bankalarının kredi kartı kullanıcılarına yönelik sunulan hizmetlerde daha uygun ve rekabetçi koşulların sağlanması hedefleniyor. Kamu bankalarının bu adımıyla, tüketicilerin kredi kartı kullanımı üzerindeki mali yükleri azaltması ve ekonomik faaliyetlerini desteklemesi bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.